Kalkınma Ajansı'ndan 6 Projeye Teknik Destek

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2013 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık Dönemi kapsamında Kayseri'den 6 proje başarılı bulundu.Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Ajans...

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2013 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık Dönemi kapsamında Kayseri'den 6 proje başarılı bulundu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Ajans tarafından açıklanan 2013 yılı Teknik Destek Programına ilişkin başvurular, 31 Aralık 2013 tarihinde son buldu. 2013 yılı Teknik Destek Programı üçüncü dönem başvuruları (Kasım ve Aralık ayları) kapsamında, değerlendirme sonuçlarına göre Kayseri ilinden 6 proje başvurusunun başarılı bulunduğu ve destek almaya hak kazanan başvuru sahipleri ile sözleşmeler imzalanacağı bildirildi.

Açıklamada, başarılı bulunan projeler ise şu şekilde açıklandı:

''Melikgazi Kaymakamlığı'nın başvuru sahibi olduğu 'İnternet Tabanlı Haber Hazırlama ve Resmi Yazışma Kuralları Eğitimi' kapsamında Kayseri ilindeki bütün Kaymakamlıklarda görev yapan personellerin vatandaşlara ve kurumlara daha iyi hizmet verebilmesi, kurumun kendini tanıtarak yaptığı faaliyetleri vatandaşa daha etkili ulaştırması ve kurumsal kapasitelerinin artırılması amacıyla İSAY (İnternet Sayfaları Yönetimi) eğitimi ile haber ve metin yazarlığı, haber fotoğrafçılığı eğitimi verilecek.

Pınarbaşı İlçe Kaymakamlığı'nın başvuru sahibi olduğu 'Ekip Başarısında Kişilerarası İlişkiler ve Profesyonel Davranış Eğitimi' kapsamında İlçede görev yapan en az 60 kamu görevlisinin kişisel gelişim eğitimi alması planlanmaktadır.

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Kayseri Şubesi'nin başvuru sahibi olduğu 'Netcad Eğitimi ile Mühendislik Çözümleri Artıyor' eğitimi kapsamında Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, D.S.İ Bölge Müdürlüğü, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü, İl Afet Müdürlüğü'nde çalışan 40 teknik personele Netcad Temel Eğitimi (Anamodül&Netsurf), Netcad GIS-Coğrafi Bilgi Sistemleri, Netcad Uzaktan Algılama eğitimleri verilecektir.

Sarıoğlan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu 'Tarımsal Sulama Eğitimi' kapsamında Sarıoğlan sulama barajından faydalanabilen ve arazileri sulanan çiftçilere modern sulama yöntemlerinin aktarılması amacıyla eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu 'Evde Sağlık Hizmetleri Birimlerinde Görev Yapan Personellerin Eğitim Düzeyinin Yükseltilmesi' eğitimi kapsamında evde sağlık hizmetinden sorumlu olan personellere, tedavi sonrası sağlık hizmetlerinden kaynaklı ölüm ve rehabilitasyon sırasındaki komplikasyon oranını azaltmak ve ilimizdeki evde sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek amacıyla eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Diyanet İşleri İncesu İlçe Müftülüğü'nün başvuru sahibi olduğu 'Müftülük Personelinin İletişim Becerilerinin Artırılması' eğitimi kapsamında İncesu İlçe Müftülüğü'nde imam, hatip, vaiz, müezzin veya kayyum olarak görev yapan 45 personele kişisel kapasitelerini geliştirmeleri amacıyla diksiyon, etkili iletişim, beden dili, hitabet teknikleri alanlarında eğitim verilmesi planlanmaktadır.''

Bakmadan Geçme