KAHRAMANIN ADI GERMİRLİ İHL'DE YAŞAYACAK

Kayseri'de Kurulu 'Uluslararası Germirli İmam Hatip Lisesi'nin' ismi Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi ' olarak değiştirildi. Lise yeni eğitim öğretim dönemine, FETÖ soruşturması kapsamında devlete geçen 'Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na ait Sivas yolu üzerindeki kampüste başlayacak.

 'Uluslararası Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi' yeni eğitim-öğretim yılına isim değişikliği ve eğitim binası değişikliği ile giriyor. Fevzi Çakmak Mahallesinde 54 ülkeden 400'ün üzerinde yabancı öğrenciye eğitim veren okulun adı, darbe girişimcilerine karşı ilk silahlı mücadeleyi başlatan Bordo berelilerin kararghına baskına gelen kalkışmacı generali öldüren Niğdeli Astsubay Ömer Halisdemir'in adı ile anılacak. Kayseri Valiliği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilen yazı ile yıllardır 'Uluslararası Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak hizmet veren okul 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren 'Uluslararası Şehir Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak devam edecek. İsim değişikliği Bakanlık tarafından onaylanarak ilgili müdürlüğe yazı ile bildirildi. Bakanlık olayından sonra ilk değişiklik lisenin resmi internet sitesinde görüldü. Site okulun yeni adı ile hizmet vermeye başladı.

Okulda bu yıl başlayan ikinci bir değişiklikte;  lisenin eğitim binasının yeri. Lisenin yeni binası, FETÖ soruşmasıyla Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nın binaları arasında yer alan ve devlete geçen Sivas yolu Gesi kavşağı yakınlarındaki Mimarsinan Mahallesi sınırları içinde bulunan 'Kılıçaslan Lisesi' olarak faaliyet gösterilen yer olacak. Devlete geçtikten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen okul kampüsünde FETÖ izleri silinmiş, okul tabelası kaldırılmıştı.  Bakanlığın yeni yazısı ile okulun yeni tabelası 'Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak asılacak. Okul kampüsü bundan sonra yabancı öğrencilere hizmet verecek. Haber: Ahmet Bolat 

Yorumlar 1
Ramazan Oflaz 27 Ağustos 2016 00:43

Yazik oldu yazik düsmana karsi savasirken carpisti sehit oldu garibim mekani Cennet olsun insAllah.

Bakmadan Geçme