Kadir Gecesi tüm günahların kefareti

İl Müftüsü Şahin Güven, "Kadir Gecesi tüm ömürlük günahların kefaretidir" dedi.

 İl Müftüsü Güven, 'Bilindiği gibi 1 Temmuz 2016 Cuma gününü 2 Temmuz 2016 Cumartesi gününe bağlayan gece mübarek Kadir Gecesidir. Kadir Gecesi tüm ömürlük günahların kefareti, kurtuluşumuzun vesilesi mübarek bir gecedir. Kur'an-ı Kerimde bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sure vardır. Bu surede Kur'an-ı Kerim'in Kadir Gecesinde indirildiği ve sözü edilen gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilir. Allah'ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihai mesajı olan Kur'an-ı indirmesi, insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için bu olayın gerçekleştiği gecede özel bir anlam taşır. Kadir Gecesi'nin önemine işaret eden bir hadis-i şerifte, önceki ümmetlerin uzun ömürlü olmaları sebebiyle fazla sevap kazanma imkanına sahip bulunmalarına karşılık Müslümanlara Kadir Gecesi'nin verildiği belirtilir. Kadir suresindeki 'Bin aydan daha hayırlı' ifadesinden de anlaşılacağı üzere, İslam'da en kutsal ve faziletli gece Kadir Gecesi'dir.' dedi.


Diğer mesajlar ise şöyle;

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Allah ülkemize, İslam alemine, insanlığa yeni acılar göstermesin. Hiçbir inançtan nasibini almayan, hiçbir değeri bulunmayan, insanlara acı yaşatmak isteyen kararmış kalpleri de Rabbim helak etsin. Umuyoruz ki, Kadir Gecesi'nde yapacağımız toplu yakarış Cenab-ı Hakk katında karşılık bulur. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin Mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu gecenin şehrimiz, ülkemiz, İslam Dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç:

Bu yıl Kadir Gecesi, Cuma'yı Cumartesi gününe bağlayan gecedir. Aziz hemşerilerim, Kadir Gece'niz mübarek olsun, yuvalarınız ilahi şefkat ve rahmetle dolsun. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin önemini layıkıyla idrak etmek, hepimize nasip olsun. Her geceyi Kadir Gecesi bilmemiz ve her günümüzü, bu bilinçle olgun bir şekilde unutmadan yaşamamız gerekir.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Mübarek Kadir gecesinin ölçüye sığmaz faziletlerinin bir kaynağı da bu gecede Kur-an'ın Peygamberimize niyaz olmasıdır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, öncelikle ülkemizde, sonra tüm İslam alemi ve insanlık için sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:

Başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere, tüm İslam leminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor, bu gecenin feyiz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, topyekün insanlığın, özellikle de İslam Dünyasının, geçmekte olduğu zorlu süreçten en kısa zamanda kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının bir an önce durmasını, Ramazan Bayramına mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kadir Gecesi; Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Mükfatların sınırsız olarak verildiği bu gece, kalplerimizin her türlü kötülükten arınması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın artması için değerlendirilmelidir. (Kayseri Gündem)

 

Bakmadan Geçme