Kadınlar evlere renk katacak

Fiili Boya'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye iş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle, Türkiye'deki kadın iş gücünün ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü "Filli Kadın Ustalar" projesi kapsamında kentimizde 15 kadın eğitimlere başladı.

Ülkemiz değerlerine ve gelişimine olan yüksek duyarlılığını sosyal sorumluluk projeleriyle yansıtan ve bu alandaki çalışmalarıyla farkındalık oluşturan Fiili Boya, 'Fiili Kadın Ustalar' projesiyle öncü rol üstlenecek bir çalışmaya daha imza attı.
Ülkemizde kadınların meslek edinmelerini ve iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla başlatılan Fiili Kadın Ustalar projesinin. 31 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında Kayseri'deki eğitim programına meslek sahibi olmak isteyen kadın ustalar katılıyor.
15 kadın katılıyor
İŞKUR aracılığıyla kentimizde 15 kadın söz konusu eğitimlere katılıyor. Projenin tanıtım toplantısı Palmiye Boya'da gerçekleştirilirken adaylar ilk günde teorik olarak eğitimden geçtiler.
Eğitimde A'dan Z'ye boya uygulamasının incelikleri anlatılırken, Kayseri'deki eğitimlerde kadın boya ustası adayları, teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutularak A'dan Z'ye boya uygulamasının inceliklerini öğreniyor.
Bademler: Mesleki yeterlilik belgesi alacaklar
Filli Boya Bölge Yöneticisi İbrahim Bademdar Proje sonunda Eğitimlerini tamamlayan kadın ustaların, inşaat Boyacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı'nda başarılı olmaları halinde 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabileceklerini söyledi.
En çok başvuru Kayseri'den
Proje Sorumlusu Birgül Karakurt ise ülke genelinde başlatılan projenin kadınların iş hayatına atılmasında önemli katkı sağlayacağına dikkat çekerek; 'Bayanlar daha titiz çalışıyor. Erkeklerden daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Kayserili kadınlar iş hayatına atılmayı seviyor. Şehrimizde Filli boyanın 6 tane bayisi var. Hepsinin işletmecisi erkek. Neden bir veya daha fazla kadın işletmeci olmasın' diye konuştu.
Ülke genelinde projeye en çok başvurunun Kayseri'den olduğunun altını çizen Karakurt, 'Kadınlarımız Kurs bitiminde alacakları yeterlilik belgesi sayesinde meslekle ilgili geçerli bir projeyi KOSGEB'e sunarsa ve uygun görülürse 50 bin TL'ye kadar hibe alabilecek' şeklinde konuştu.
Projeye dhil olmak isteyen kadın usta adayları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri; Fiili Boya Bölge Temsilcilikleri ya da Fiili Boya Çağrı Merkezi (444 1 222) ile iletişime geçebilecek.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme