İSTİKLAL ŞAİRİ 'MAZLUM ŞAİR MEHMET AKİF KONFERANSI' İLE ANILDI

Mazlumder ve Milli Türk Talebe Birliği'nin öncülüğünde düzenlenen Mazlum şair Mehmet Akif konferansı çok sayıda vatandaşın katılımıyla Hunat Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. Yıldönümünde, Hunat Kültür Merkezi Konferans salonunda  gerçekleştirilen özel bir etkinlikle anıldı. Mazlumder ve Milli Türk Talebe Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği program sinevizyon gösterisi ve Mehmet Akif şiirleri eşliğinde başladı. İlk öğretim öğrencisi küçük Yüsra'nın okuduğu İstiklal Marşı ise katılımcıları hayli duygulandırdı. 

Şiirler eşliğinde ilerleyen programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Rıza Bozdağ'ın  Mehmet Akif'  hakkında yaptığı konuşma ise katılımcılar tarafından beğeniyle dinlendi. Bozdağ, Mehmet Akif'in İslam'a, Müslümanlığa, Edebiyat ve kavmiyetçiliğe bakış açısına dair notlar anlattı. Bozdağ , 'Akif'in derdi iyi şiir yazmak, edebiyatı ve edebi oyunları iyi kullanmak değildi. Vatanımızın varlık yokluk savaşı verdiği yıllarda, Akif'in iman ve azmi halkı uyandırmış ve diri tutmuştur  onun bütün derdi buydu' diye konuştu. Akif aşıklarını bir araya toplayan program Kuran-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Haber: Şerif Arslan

Bakmadan Geçme