İŞTE YENİ TÜRKİYE'NİN ŞİFRELERİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret ve temel atma töreni için geldiği Kayseri'de Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (KİMDER) düzenlediği 'Yeni Türkiye Seminerlerine katıldı.

   Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, KİMDER Başkanı Halil Seyit Süzgeç ve çok sayıda davetli katıldı.

''KARANLIK DÖNEMLERİ GERİDE BIRAKTIK''

Türkiye'nin eki karanlık günleri geride bıraktığının altını çizen Kurtulmuş,''  Türkiye olarak eski Türkiye'nin kalıntılarından kurtulduk. Millet eski zamanlarda devletten çekiniyordu. Kimi etnik yapısından korkuyordu. Kimi de başörtüsünden korkuyordu. Karanlık dönemleri geride bıraktık. Türkiye'de 18 yıl 'Tanrı Uludur'u ezan diye dinlettiler. 18-20 yaşındaki genç kızların başörtülü olduğu için üniversite kapılarından geri çevrildiği günler geride kaldı.  Camileri ahır yapan, samanlık yapan ve depo haline getiren Cumhuriyet Halk Partisi'nden, genel merkezine mescit açan bir Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönülmüştür. Kerim devlet anlayışına ilerledik. Yeni Türkiye'nin geldiği mesafeyi anlatalım. 1999 yılında fazilet partisinde milletvekili oldu. İsmi de Merve kavakçıydı yemin ettirilmedi. Başörtüsü yüzünden meclise sokulmadı. Ama geride kaldı. Meclisimizde artık başörtülü milletvekillerimiz var. Devlet dairelerine başörtüleriyle artık girebiliyorlar. Belediye Başkanlarımız da oldu' dedi.

''MİLLET, ELİTLERİN ELİNDE ALDI DEVLETİ''

Numan Kurtulmuş, ' Elitlerin elinde olan devlet, milletin eline geçti. Şehir kulüpleri vardı. Şehrin yöneticileri bu kulüplerde 'pişpirik' oynarlardı. Yöneticiler halkın içine karışmazdı. Ne milletin camisine giderlerdi. Ne de milletle bir araya gelirlerdi. Yeni Türkiye'de biz milletin içindeyiz. Millet, elitlerin elinde aldı devleti. Camileri ahır yapana kapatan CHP'den artık, genel merkezinde mescit açan bir CHP' ile karşı karşıyayız' diye konuştu.

''YENİ TÜRKİYE'NİN DAHA BAŞINDAYIZ''

Eski Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçiminde halka söz verilmezdi diyen Kurtulmuş,'' Cumhurbaşkanı elitler tarafından seçilirdi. 1980 öncesi Cumhurbaşkanı seçilemiyordu. Ahmet Necdet Sezer'in nasıl seçildiğini biliyorsunuz. Kapalı kapılar ardından. O günlerden artık cumhurbaşkanını halkın seçtiği günlere geldik. Yeni Türkiye'nin daha başındayız. Cumhurbaşkanını halk seçmeye devam ederse. Bu milletin camisiyle ilgisi olmayan, milletiyle ilgisi olmayan kimse Cumhurbaşkanı seçilemeyecektir. Bunlar bile Yeni Türkiye'de ne kadar yol aldığımızın göstergesidir. Türkiye'nin 64 yıllık siyasi hayatında 5 kez darbe oldu. 28 Şubat'ta millete nice zorluklar çıkartıldı. Bütün bunlarla beraber hep beraber mücadele ettik. Çok şükür bu millet bunları geride bıraktı. Bundan sonraki süreçte bu vesayet odaklarıyla mücadelemiz devam edecektir' şeklinde konuştu.

''MİLLETTEN OY ALMAYANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ''

Milletten oy almayanlara fırsat vermeyeceklerini belirten Kurtulmuş, 'Eğer bu milleti yönetecekseniz sandık orada. Yaptığımız en önemli iş zihniyet değişimi oldu. Yollar yapıldı hastaneler yapıldı. Hava alanları yapıldı. Ama bana sorarsanız en önemli olarak ne oldu derseniz, devletin zihniyetinin değiştirmek oldu derim. Zihniyet değiştirmek, deveye hendek atlatmaktan daha zor bir şey. Ama adım adım bu anlamda ilerledik. Önemli bir değişim başlatmış olduk. İnsanı yaşatırsanız devlet iyi yaşar. İnsanı kendi seçimlerinde özgür bırakmak anlamına gelmektedir. İşte biz bunu sağlayabilirsek insanı yaşatırsak insanı yaşatırız' dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a, konuşmasının ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur tarafından hattat Hüseyin Akbaş tarafından yapılan hat tablo, KİMDER Başkanı Seyit Halil Yüzgeç tarafından plaket verildi.

HABER: MESUT DAVARCI

Bakmadan Geçme