İşte Halkın Tankı

Türkiye'de kullanımı başlandığı yıllardan beri Almanların Dünyaca ünlü markası Mercedes'e söylenen 'Tank gibi otomobil' sözü gerçek oldu. Kayserili bir vatansever, Darbe kalkışmacılarına karşı Mercedes marka arabasının üzerine 'Halkın Tankı' yazdı.

 Vatanını korumak için bütün özverisini ortaya koyan Türk halkı, 15 Temmuz akşamından bu yana tüm Dünyaya 'boyun eğmez ve yenilemez'  karakterini gösterdi.  Meydanları terk etmeyen Halk söz konusu vatan olduğu zaman neler yapabileceğini haykırdı. Türk Halkının bu tavrı dosta güven düşmana ise korku saldı.

Kendi silahını geliştirdi

Ülkesini korumak için vücudunu siper eden halk sonunda kendi silahını da üretti. Kayseri sokaklarını darbe girişimi akşamından beri terk etmeyen vatandaş ürettiği silahıyla 'demokrasi nöbetini' tutmaya devam ediyor. Alman yapımı otomobilinin tavanına askeri Tankların silah mekanizmasını andıran mukavvadan yaptığı maket ile kent sokaklarında dolaşan Kayserili ailesiyle birlikte nöbete devam ediyor. Pratik ve nüktedan zeksıyla anılan Kayserili Tanka benzettiği otomobiline yerleştirdiği maket üzerine 'Halkın Tankı' yazarak tanklarda bulunan namlu ve mekanizmasını andıran şekil oluşturdu.

Mühendislik harikası

İsminin açıklanmasını istemeyen Kayserili vatanseverin hayalgücü, silah tasarımcılarına ilham kaynağı olacak cinsten buluş olarak değerlendirildi. Otomobilinin tavan kısmına mukavvadan askeri tankların namlu mekanizmasına benzer bir şekilde bölüm yapan Kayserili yine mukavva kartondan silindir şeklinde otomobilin ön kısmını gösterecek şekilde namlu yaptı. Hayal gücü sınır tanımayan memleketim insanı Tanka benzettiği otomobilin ismini de belirledi. Kayserili mucit otomobiline tank görünümü sağlayan maket üzerine keçeli kalem ile 'Halkın Tankı' yazarak Kayseri sokaklarında dolaşıyor. Otomobilin sıra dışı ve anlamlı görüntüsünü gören Kayserililer ise otomobil sahibine el sallayarak fotoğraf çekmek için yarışıyor.

Haber ve Foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme