İSTANBUL BOĞAZINDA ŞAİRLER BULUŞMASI…

ATKS (Abdurrahman Tümer Kültür Sanat Platformu) tarafından organize edilen 1. Uluslararası İstanbul Kültür Sanat Şöleni 11 Mayıs 2014 Pazar günü Kabataş İskelesinde saat 14.00 da başlayacak programa katılmak için Pazar sabahı 09.05 uçağı ile Kayseri Erkilet Havaalanındaydım.

81 ilden şiire sevdalı 150 şair buluşmak, şiir solumak için bir araya geliyorlardı. Şiir, bir yürek çağlaması, gönlün coşması, sadırdan satırlara düşen bir sevda seli değil mi? Programın amacı şiiri konuşmak, yürek seslerini gönül dostlarıyla paylaşmak en önemlisi de güzel yüreklerle muhabbet etmekti. Bu amaçla yola revan olmuştum.

Bir saatlik bir yolculuktan sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı yağmurlu bir havada bizi karşıladı. Şair dostların buluşma meknı olarak Kabataş İskelesi seçilmişti. Program başlamadan önce yağan sağanak yağmur programın ilk yarım saatlik bölümün geminin üst katında yapılacak olan tanışma toplantısının yapılamayacağının sinyalini vermişti. Saat 14.00 da tüm şair, yazar, sanatçı ve gazetecilerin gemiye binmesiyle 4 saat sürecek boğaz şiir şölenine 'Vira Bismillah' denilmişti.

Programa aylar önce emeğini ve yüreğini koyan Abdurrahman TÜMER ve ekibi (Abdullah KABATAŞ, Arzu Subakan KABUKÇU, Ebru ELMASKESER, Melek ÖZTÜRK, Eylem KARABULUT, Sena ENLİOĞLU, Serkan KALA, Orhan ÖZKAN) gül yürekleri ve güler yüz ve tatlı dilleriyle bizleri karşıladılar. Buradan hepsini tebrik ediyor başarılarının daim olmasını diliyor selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İyi ki gül yüreklerinizi tanıdım. Kardeşlerimin yüreklerindeki güzelliğin ışıkları, yüzlerindeki içtenlik ve mutluluk izleri gözlerinden adeta okunuyordu. Daha ilk dakikalardan programın çok güzel geçeceğinin ilk işaretlerini almıştım.

Bu mükemmel hazırlanan programının her anını video ve fotolarla ölümsüzleştirmek, yaşananları canlı olarak yansıtmak için herkes seferber olmuştu adeta. Programa katılanları kısaca hatırlayacak olursak Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü ÇAKIR, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ercan YAMEN, Hatay İşadamları Derneği Başkanı İbrahim GÜDER ve Nuri ÜSYEN, Medya Mensupları Derneği Başkanı Ahmet KAPLAN, Takvim Gazetesi Müdürü Mevlüt YÜKSEL, Hitit Tv Müdürü Elvan ŞİMŞEK, Yozgat Sarıkaya Belediyesi Basın Yayın Müdürü Şair Kelami AKDEMİR, Akseshaber Kurucusu Ali YOZGAT, Sanatçı Arzu ASLAN, Sanatçı Adnan KOPARAN, Sanatçı Mehmet Akif ERSOY, Ankara'dan Radyo Programcısı ve Yorumcu Barbaros ÇELİKOĞLU, İzmir'den Radyo Programcısı ve Yorumcu Ömer KÖROĞLU, Radyo Programcısı Semih BAYKARA, İstanbul'dan Radyo Programcısı Serkan AKSARI,  Şair Ahmet SARGIN, Şair Mehmet Metin BAŞ, Şair Tuba KOŞAR, Şair-Yazar Gaye Dilek SEZER, Şair Dr. Nedim UÇAR, Eğitimci Yazar Muhsin DURUCAN, Şair Mithat KARARMIŞ, Şair Yaşar DUYMUŞ, Şair Ali ALTINLI, Şair Ali İhsan ÖZTÜRK, Şair Mücella PAKDEMİR, Şair Elif AKTAN, Şair Halis YIKAR, Şair Hatice Seven KÜRE, Şair Mehmet Ali DEMİRCAN, Şair Asuman YARDELEN, Şair Melike MELİS, Şair Bayram YANDIM, Şair Necdet TABAK, Şair Hakan Tarık OSMANOĞLU, Şair Osman KARAHASANOĞLU, Şair Necla Güney ALPTEKİN, Şair Asiye ŞENER, ayrıca 2006 yılında askerlik görevini Kayseri'de yapan sevgili kardeşim Yılmaz SOYDAN'a Tekirdağ'dan gelerek beni yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum. Şuan isimlerini hatırlayamadım şair kardeşlerimden özür diliyorum. Çok emek verilerek hazırlanan bu özel ve güzel programda 913 ödül sahiplerini bulmuş oldu.

Açılış konuşmasıyla başlayan programda bu özel ve güzel organizasyonda görev alan değerli yürekleri tanıma imknı bulduk. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Sonra medya ödüllerini takdim edildi. Şairler yürek seslerini seslendirmek üzere sahneye davet edildi. Çok samimi bir ortam vardı. Yüzler gülüyor yıllardır sanaldan birbirini tanıyan insanların yüz yüze görüşüp konuşması programın en güzel tarafıydı şüphesiz.

Katılımcılara başarı ve onur ödülleri, katılım plaketi, madalya, katılım-teşekkür belgeleri ve hediyeler takdim edildi. 4 saatlik program ne zaman başladı nasıl bitti anlayamadık uzun bir zaman çok kısa bir ana sığmıştı adeta. Sevinç, huzur, mutluluk veren saatlerin sonuna gelmiştik. Karşılıklı kitap imzaları ve vedalaşmalarla programı sonlandırmış olduk. Seneye yeniden buluşma temennileriyle ayrıldık.

Program süresince çok değerli gönül dostlarımla görüşüp konuşma imknı buldum. Yozgat Sarıkayalı Şair Kelami Akdemir'in tüm katılımcılara Sarıkaya Belediyesi'ni tanıtan broşür ve CD'si ayrı bir güzellikti.

Programda şahsıma takdim edilen onur ödülü, teşekkür plaketi, teşekkür ve katılım belgesi, katılım madalyası ve hediye kupa için Abdurrahman TÜMER'e, ekibine ve eşine çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ve anlamlı hediyeler evimdeki diğer plaketlerin yanında yerini alacaktır. Programa katılan tüm şair, yazar, gazeteci ve sanatçı dostlarımla zaman zaman konuşma imknı buldum. Sanatçı Adnan KOPARAN ve Şair Yaşar DUYMUŞ ile Kabataş-Kadıköy vapur seferindeki muhabbeti unutmayacağım. Kardeşlerimin güzel yüreklerini sohbetleriyle tanıma fırsatı oldu. Başarıları için duacıyım.

Önemli olan bu gök kubbede hoş bir sad bırakabilmektir. Gelecek yıl 2. İstanbul kültür sanat şöleninde buluşma dilekleriyle gönül dostlarıyla vedalaşarak ayrıldık. Buna benzer kültür sanat faaliyetlerinin artmasını diliyorum. Bu arada Kocaeli Valiliği programın bir benzerinin körfezde yapılmasını istemesi yapılan işin güzel olduğunun bir işareti olmalı. Tekrar Abdurrahman TÜMER ve ekibini kutluyorum. Kültür sanat ve edebiyat dolu günlerde buluşmak üzere… 

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme