İşitme engelliler için klip

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin öncülük ettiği 'Ellerimiz Dilimiz Olsun Projesi' (EDOP) ekibi farkındalık oluşturmak için işaret dili kullanılarak şarkılara klip çekiyor.

Kayseri Halk Eğitim Merkezi'nde işaret dili eğitimi alan Erciyes Üniversite öğrencileri ilginç bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Tıp Fakültesi öğrencilerinin öncülük ettiği ve bir çok fakülteden destek de alan öğrenciler 'Ellerimiz Dilimiz Olsun Projesi' (EDOP) ile öğrendikleri işaret dilini kullanarak, klip çekip, sosyal medya üzerinden paylaşıyor.


Farkındalık oluşturmak için işaret diliyle Seyyal Taner'in 'Son verdim kalbimin işine' şarkısına klip çeken öğrencilerin Youtube hesabı üzerinden yaptıkları bu paylaşım çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

İşte o klip:



EDOP gönüllülerinden olan Emre Ceylan bu proje ile toplumda eksikliği hissedilen işaret diline dikkat çekmek istediklerini belirterek, 'ülkemizde milyonlarca işitme engelli vatandaşımızın iletişimini kolaylaştırmak isteyen EDOP ekibi, şarkı videolarını işaret dili ile çekerek toplumu işaret dili öğrenmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Ekibin yayınladığı 6. video ise bir dönemin çok sevilen 'Son verdim kalbimin işine' şarkısı oldu. EDOP olarak diyoruz ki; Ellerimiz dilimiz olsun, farkındalığımız artsın.' dedi.


Aynı zamanda kampüs içerisinde EDOP öncülüğünde dönemlik olarak sertifikalı işaret dili kursları düzenlemekteyiz. Kurslara katılmak isteyen arkadaşlarımız ayrıntılı bilgi için EDOP'u sosyal medya üzerinden takip edebilir, abone olabilir ve bizlere katkı sağlayabilirler' dedi.

Ayrıca engelliler haftasında Erciyes Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi ile ortak bir proje yaptıklarını belirten Ceylan, kampüste eğitimler düzenleyip bu eğitimlerde işaret dili öğrettikleri kişilerle tüm kampüste standlar kurarak insanları engelliler haftası ve işaret dili konusunda bilgilendirdiklerini belirtti.

Haber: M. Furkan Şahin

Bakmadan Geçme