'İşçilerin umudu olarak kurulduk'

Cumartesi günü Kayseri'de gerçekleşen Tüm Ağaç-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu sonrasında yapılan seçimlerin sonucunda Asef Mortaş Tüm Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanlığına seçildi.

 Tüm Ağaç-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü Kayseri'de gerçekleştirildi. Gerçekleşen kurulda yapılan seçimlerin sonucunda Asef Mortaş Tüm Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanlığına seçildi. Genel kurula Ankara, Adana, İstanbul, Niğde, K. Maraş ve Kayseri'den çok sayıda sendikacı katıldı.

Genel Başkanlığa seçilen Asef Mortaş genel kurulda yapmış olduğu konuşmada; 'Kayserimizde ve tüm Türkiye'de Ağaç-İş kolunda çalışan işçilerin umudu olarak kurulduk. En kısa zamanda iş kolumuzun en büyük ve en güçlü sendikası olacağız. İşkolumuzda işçiye hizmet vermekten uzak sendikalar şimdiden Tüm Ağaç-İş sendikasından korkmaya başladılar. Gece gündüz demeden tüm işçilerin hizmetine koşacağız. Önümüzdeki günler işçilerin en güzel günleri olacak' dedi.

'Adaletsizlikler bizi yıldırmayacak'

Tüm Tekstil-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Erdoğan da kurulda yaptığı konuşmada; 'Ülkemizde yasalar güçlülere göre hazırlanmakta, çıkarılan yasalarda mevcut konfederasyonları korumaya yönelik çalışmaktadır. Zorlukların ve engellerin olması en önemlisi adaletsizliğin olması bizi asla yıldırmayacak ve yolumuzdan çeviremeyecektir. Dün bir tek sendika idik. Bugün dokuz olduk. Önümüzdeki günler bütün işkollarında sendikalarımız kurulacak ve konfederasyon olma yolunda hızla ilerliyoruz. Her işkolunda işçilerin sorunları bizim sorunlarımızdır. Çifte standart değil adalet istiyoruz. Kimseye özel yasa çıkarılmasın diyoruz.' şeklinde konuştu.

 

'Bugün yasalardan daha çok şikayetçiyiz'

Tüm Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Kabaktepe ise konuşmasında yasalar ve uygulamadaki çarpıklıklara değinerek; '1980 öncesinde sendikacılık yaptım. O gün yasalardan şikayetçi idik. Şimdi darbe dönemi yasalarını kaldırdıklarını iddia edenlerin çıkarmış olduğu yasalardan daha çok şikayetçiyiz.' ifadelerini kullandı.

Divan Başkanlığını Tüm Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Öztürk'ün yaptığı genel kurula Tüm Tekstil-İş, Tüm Enerji-İş, Tüm Petrol-İş, Tüm Metal-İş, Tüm Cevher-İş ve Tüm Çimento-İş Sendikalarının Genel Yönetim Kurulları ve Uzmanları da katıldı.

            Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde daha önceki Genel Başkan Sacit Albayrak ile daha önceki Genel Sekreter Asef Mortaş'ın listeleri yarıştı. Sacit Albayrak'ın adaylıktan çekilmesi üzerine seçime Asef Mortaş'ın Genel Başkan adaylığındaki listeyle gidildi. Seçimler sonucu seçime katılan tüm delegelerin oylarıyla Asef Mortaş Genel Başkanlığa seçildi.

            Asef Mortaş'ın Genel Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

Genel Başkan: Asef Mortaş

Genel Yönetim Kurulu Üyeleri;

K. Abdullah Haspolat

Metin Duran

Ömer Faruk Fırat

Ersin Türkmen

            Yeni seçilen yönetim kurulu önümüzdeki günler toplanarak kendi aralarında görev dağılımı yapacaklar.

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme