İnsan Hakları seminerleri plaket töreni düzenlendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile MAZLUM-DER tarafından düzenlenen 'İnsan Hakları' seminerleri kapsamında, plaket töreni düzenlendi.Hunat Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen plaket törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Baro...

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile MAZLUM-DER tarafından düzenlenen 'İnsan Hakları' seminerleri kapsamında, plaket töreni düzenlendi.

Hunat Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen plaket törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Baro Başkanı Fevzi Konaç, MAZLUM-DER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan MAZLUM-DER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, 'Bizim MAZLUM-DER bünyesinde yaptığımız İnsan Hakları Seminerlerini okullarımıza da taşıyalım, onları da haberdar edelim, birbirimizi tanıyalım, geleceğin mimarı olacak gençlerimiz insan hakları nasıl yapılır? İnsanların hakları nelerdir? Gelecekte ulaşacakları noktalarda acemilik kalmadan rahat anlasınlar, insanımıza ve ülkemize daha güzel hizmetler sunabilsin diye milli eğitim müdürümüzün gerçekten yakın ilgisi ile 16 okulumuzda program düzenledik. Gerçekten bizim açımızdan uzun bir maratondu. 2 aylık bir süreydi ama bu maraton bizi yıldırmadı' ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da, 'İnsan hakları bizim kültür ve medeniyetimizde olan temel taşlarından birisidir. Peygamber Efendimizin o gün ki koşullarda, çocuklara, kadınlara hatta hayvanlara dahi neler söylediğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla insan haklarından bahsetmek herhalde kendimiz ile bahsetmek ile eş anlamlıdır. Bunları biz ne derece özümsersek, ne derece vakıf olursak geçmişimize vakıf olup oradan da geleceğimize bir köprü atmak konumunda olmamız lazım' diye konuştu.

Konuşmaların ardından seminerde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Bakmadan Geçme