İnsan Hakları Seminerleri okullara taşındı

Mazlumder Kayseri Şubesinin insan hakları bilincini yaygınlaştırmak amacıyla dernek bünyesinde gerçekleştirdiği 'insan hakları seminerleri' şimdi de okullarla tanıştı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanmış olan protokol çerçevesinde başlayan okul seminerlerinin ilki Bünyan ilçesinde başladı.

Bünyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Çelik'i ziyaret eden Mazlumder şube yetkilileri ve hukukçuları, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldılar ve yapacakları seminer çalışması hakkında bilgiler verdiler.

Daha sonra Bünyan Kadın ve Gençlik merkezinde toplanmış olan farklı okullardan kız erkek 500 öğrenciye insan hakları semineri verildi.

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş'ın açış konuşması ile başlayan seminerde önce kuruluşundan bugüne Mazlumder'in insan hakları çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra genç hukukçulardan avukat Mervenur Akbulut ve avukat Taner Afşar, ilk insandan bugüne yaşanan hak ihlalleri ve bu ihlallere karşı verilen mücadele konusunda bilgiler verdiler.

Katılımcı öğrencilerin ilgi ile takip ettikleri programda öğrencilerden gelen sorular genç hukukçular tarafından açıklanarak cevaplandırıldı.

Mazlumder'in insan hakları seminerinden memnun kaldıklarını bildiren Bünyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Çelik ve okul idarecileri gelecek yıllarda da seminerlerin devamını beklediklerini bildirerek Mazlumder'e ve genç hukukçulara teşekkürlerini ilettiler.

Ahmet Taş, amaçlarının 2017 yılı içinde Kayseri'nin tüm ilçelerinde insan hakları semineri yapmak olduğunu bildirerek gösterilen ilgi için Bünyan Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul idarecilerine teşekkür etti.

Kurum Haberi

Bakmadan Geçme