İlimizde Gıda Kontrolör eğitimleri verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Gıda Kontrol Görevlisi Eğitim Prosedürü" kapsamında İlimizde 15 – 19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Gıda Kontrolör eğitimleri verildi.

 Eğitim Koordinatörü Gıda Mühendisi Mehmet Gençoğlu tarafından verilen eğitime16 İlçe Müdürlüğü'nde görevli gıda mühendisi, veteriner hekim ve ziraat mühendisi branşlarında olmak üzere toplam 43 personel katıldı.

Eğitim sonrasında katılımcılara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cevdet Akyüz ve Eğitim Koordinatörü Gıda Mühendisi Mehmet Gençoğlu tarafında 'Katılım Belgesi' verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 'Eğitim sonrasındaki süreçte Gıda Kontrol Görevlisi olan Bakanlık teknik personelleri mevzuat kapsamında; Bakanlık adına 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümleri doğrultusunda bütün gıda işletmelerinde resmî kontrolleri yapmak, kontrol sonucuna göre, her türlü etkiden ve çıkar ilişkisinden uzak, tarafsız, objektif ve bağımsız olarak karar almak zorunda olup, kanunla kendisine verilen yetkiler çerçevesinde, Kanunda öngörülen idarî yaptırımları uygulamaya da yetkilidir. Kontrol görevlisi, Kanun kapsamındaki her yere kontrol amacıyla girebilir ve numune alabilir. Resmi kontroller sırasında yalnızca mevzuata uygunsuzluğun tespiti ve adli mercilere delil olarak sunmak amacıyla fotoğraf ve/veya video çekimi yapabilir.' denildi.

Kayseri Gündem 

Bakmadan Geçme