İlim Yayma koltuk değneği değil!

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş KAYSO Eski Başkanı Mustafa Boydak'ın sosyal paylaşım sitesinden kendisi ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya cevap vererek 'Hiçbir kişi veya kurumun İlim Yayma Cemiyeti'ni koltuk değneği olarak kullanmasını kabul edemeyiz.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yargılanan Boydak kardeşlerden Hacı Boydak savunmasında birçok kuruma hayır yaptıkları için yargılandıklarını iddia ederek, 'İlim Yayma, Erciyes Feneri, Deniz Feneri, Kızılay gibi derneklere, vakıflara da yardım yaptım. Yarın bir gün bunlar da örgüt çıkabilir' şeklinde sözler sarf etmişti. Hacı Boydak'ın sarf ettiği sözlerin ardından sosyal paylaşım sitesinden açıklama yapan Oğuz Memiş böyle bir yardımın kabul edilmediğini belirtmişti.
Bu gelişmelerin ardından Mustafa Boydak da sosyal paylaşım sitesinden mesaj yayımlayarak abisi Hacı Boydak'ın belgesiz konuşmayacağını iddia etti.
Yeni açıklama
Söz konusu mesajdan sonra bir kez daha açıklama yapma gereği duyan İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş sözlerinin arkasında durdu ve Boydaklardan ayni veya nakdi herhangi bir yardımın kabul edilmediğini yineledi.
Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:
'İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi olarak, 3 Kasım tarihinde resmi facebook hesabımızdan yaptığımız açıklamayla ilgili kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algıya karşı; önceki duyurumuzun arkasında olduğumuzu ve İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi olarak Boydaklar'dan ayni veya nakdi yardım kabul etmediğimizi tekraren beyan ederiz. Hiçbir kişi veya kurumun İlim Yayma Cemiyeti'ni koltuk değneği olarak kullanmasını kabul edemeyiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz. '
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme