İLİM YAYMA CEMİYETİ 'NDEN YURT ATAĞI

Geçmişten bugüne ülkemizin, fikri, siyasi ve kültürel hayatına damga vurmuş isimlerin birçoğunun yetiştirilmesinde önemli rol oynayan İlim Yayma Cemiyeti, Kayseri'de açmaya hazırlandığı yeni yurtlarla bu misyonunu devam ettireceğe benziyor.

İstanbul un Sirkeci semtinde 1951 yılında 68 mümtaz hayırseverin bir araya gelerek temelini attığı İlim Yayma Cemiyeti o günden bugüne Türkiye'nin her karış toprağına ilim ve irfan dağıtmaya devam etmekte. 63 yıl önce İstanbul da atılmış olan tohum büyük ve köklü bir çınar haline gelmekte.

İşte bu çınarın dallarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi de kendi bulunduğu il sınırlarının ve çevre illerinin eğitim öğretim ve kültürel hayatına canlılık katmakta, genç nesilleri mazisinin ışığında atiye hazırlamakta.

Maverasını kaybetmiş bir neslin, intihar ya da isyandan gayri hiçbir seçeneğinin olmadığının çok iyi derecede idraki içerisinde olan İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi yöneticileri öncelikle kendi hemşehrilerine ve şehirdeki öğrencilere derinlik katacak faaliyetler düzenlemekte, eğitim ve öğretim programını bu çizgi üzerinde ilerletmektedir.

Manevi değerleri bir milletin temel unsuru ve ana çimentosu olarak gören İlim Yayma anlayışı pozitif bilimlerin yanı sıra İslami ilimlere de ciddi ağırlık vermekte; eşya ve hadiselere tasavvur edebilecek bir gençlik yetiştirmenin derdinde ve bunda da başarılı olmaktadır.

Geçmişten bugüne bakıldığında; ülkemizin, fikri, siyasi ve kültürel hayatına damga vurmuş isimlerin birçoğunun İlim Yaymanın Cemiyetinin yaptırdığı, imam hatip okullarında yahut yurtlarında yetiştiğini görürüz. Bunun en canlı örneği başta sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok bakan ve milletvekillerimizdir.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Bu tarz faaliyetlerin ise kalıcı yerlerde daha sağlıklı sürdürüleceğini gören İlim Yayma Cemiyeti Kayseri şubesi yöneticileri; başta Şube Başkanı Sayın Oğuz Memiş olmak üzere Sayın Ahmet Doğan ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Şahin Güven beyefendilerin önderliğinde Kayseri de öğrenci yurtları atılımı başlattılar.

2014/2015 eğitim öğretim döneminde (önümüzdeki eylül ayı içerisinde) faaliyete geçecek şekilde iki adet yükseköğrenim yurdunu hazır hale getirdiler.

Bu yurtlardan biri Şehit Furkan Doğan adı altında erkek öğrencilere bir diğeri ise İlim Yayma Cemiyeti Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci yurdu adı altında kız öğrencilere hizmet verecek şekilde dizayn edilmektedir.

Yurtlar hakkında bilgi aldığımız İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Müdürü Sayın  Atabay Çelik; Kayseri de eğitim Öğretim faaliyetlerine devam eden öğrencilerin en büyük sıkıntısının barınma ihtiyacı noktasında olduğunu belirtip ''biz bu açığı görerek Şube Başkanımız Sayın Oğuz Memiş beyin ve yönetim kurulu üyelerimizin önderliğinde harekete geçtik ve hamdolsun başarılı da olduk' dedi.

Erkek yurdunun isminin neden Şehit Furkan Doğan olduğu sorusuna cevap veren Çelik 'Mavi Marmara da şehit düşen Furkan Doğan'ın artık bir sembol haline geldiğini ve gençlerimizin Furkan'ın fikirsel zenginliğini örnek alması gerektiğini düşünerek bu ismi verdiklerini' ifade etti.

Erkek yurdunun salt yurt olarak hizmet vermeyeceğini belirten Atabay Çelik; 300 yatak kapasiteli yurdumuzun içerisinde gençliğin birçok isteğine cevap verecek bir kompleks haline getirdiklerini, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzundan, spor yapabilecekleri alanlara kadar her şeyi düşündüklerini söyledi.

Kız yurtlarının ise 500 yatak kapasiteli olup kız öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak maksimum seviyede güvenlik ve rahatlıklarını karşılayacak imkanlarla donatıldığını belirtti. Öğrencilerin Ulaşım noktasında da hiçbir sıkıntı çekmeyeceklerini ifade eden Çelik her iki yurdunda tramway duraklarına üçer dakika mesafede olduğunu ifade etti.

Bir sene gibi kısa bir süre içerisinde de iki adet öğrenci yurdunu tamamlayıp önümüzdeki öğretim yılı içerisinde hizmete hazır hale getirmek zor olmadı mı sorusuna cevap veren Şube Başkanı Oğuz Memiş 'Cemiyetimiz 1951 yılından bugüne değin yurtlar inşaa etmekte, dolayısıyla müthiş bir tecrübeye sahibiz. Evet ciddi bir emek gerektiriyor fakat hakikat adına hizmet ediyor olmanın ve ALLAH'ın rızasını  baz alarak bir şeyler ortaya koymanın tadı bütün zorluğu tatlı bir yorgunluk haline getiriyor' dedi.

 'bizler öldükten sonra da amel defterlerinin açık olduğuna inanırız' diyen Oğuz Memiş amel defterini açık tutmanın Allah'ın rızasını gözeterek verilen maddi manevi destekle olacağını belirtti ve Kayserili hayırseverlerden ve halkından yurtlar konusunda destek beklediklerini ifade etti.

Bu vakte kadar yapmış oldukları destekten dolayı da teşekkürlerini sundu.

Yazan: Harun Sekmen

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme