İlim Hikmet Vakfı'ndan öğrenci kampı

Kayseri Bölgesi üniversite öğrencileri "Adalet ve Sorumluluk Temelinde İslami Hareket" üst başlıklı kampta buluştu.

 Kayseri, Sivas, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Yozgat'ta üniversite okuyan öğrenciler 5 Mart Cumartesi sabahı İlim Hikmet Vakfı'ndan hareket ederek kamp yeri olan Gesi Bağlarına geçti.

Kamp Erdal Ergenç'in selamlama konuşmasıyla başladı. Ergenç kampın ve bu tarz ortamların öneminden bahsetti ve kampın azami verimde geçmesi için katılımcılara bazı önerilerde bulundu.

Daha sonra Furkan Ceylan sorumluluklarımız üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmasını geçen yıllardaki kamplardan ve öğrenci faaliyetlerinden örnekler vererek renklendiren Ceylan kampların son derece önemli olduğunun farkına varılmasını istedi ve bu anların ilerleyen yıllarda da asla unutulmayacağını belirtti.

Ardından Ruşen Tutal, 'Yürüyüşte Adalet' üzerine bir konuşma yaptı. Adalet kavramının üzerinde yoğunlaşıldığı ve dinleyicilerin de aktif olarak katıldığı güzel bir program gerçekleşti.

Öğleden sonraki ikinci oturumda Ruşen Tutal moderatörlüğünde kardeşlerin birbirini daha yakından tanıması için 'Adil Sorgulama' isimli program icra edildi.

Akşam, Yazar Abdullaziz Tantik gençlerle soru cevap şeklinde ilerleyen ve ana teması İslamcılık olan verimli bir söyleşi yaptı. Daha sonra güncel meseleler hakkında yorumlar yapan Tantik, gençlere olayları farklı açılardan yaklaşmanın önemini anlattı. Program yapılan çiğköfte ve söylenen ezgilerle son buldu.

Günün ilk programında grup çalışması için öğrenciler 3 gruba ayrıldı. Her bir gruba 'Sosyal medya kullanımı, kadın erkek münasebetleri konusunda Müslüman erkeğin dikkat etmesi gereken hususlar ve Muhacirlere yaklaşımımız' üç başlığından biri soruldu. Her grup kendi başlığıyla ilgili değerlendirme yapıp raporunu sundu.

Daha sonra 'Tesbit'ül Hars' isimli bilgi yarışması yapıldı. Etkinlik çok renkli anlara sahne oldu. Üniversiteli gençler zorlayıcı soruları cevaplama gayretine girdiler.

Öğleden sonra Bilal Tunçtürk 'Sen Olsaydın Ne Yapardın?' başlığı altında hayatımız boyunca küçük büyük farketmez karşılaşacağımız olaylara müdahale etmekten, doğru bildiğimizi uygulamaktan çekinmemek gerektiğinden bahsetti. Ayrıca çeşitli karakterler belirleyerek onların yerinde olsan yaşama dair ne tür önerilerde bulunurdun sorusu üzerinden beyin fırtınası yaptırdı.

Günün son oturumunda 'Davası olmayan adam, adam değildir.' anafikri üzerine

Erkam Emer; Malcolm X,

Safa Asaroğlu; Abdullah Galip Bergusi,

Emrullah Kurtuluş; Muhammed Esed,

Ahmet Çınar; Said Hatipoğlu şahsiyetlerini anlattılar.

 Kapanış programında İlim Hikmet Vakfı yönetim kurulu üyeleri, öğrencilerle bir araya gelerek hasbihalde ve kamp değerlendirmesinde bulundular.

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme