İlim Hikmet Vakfı'ndan kardeşlik sofrası

İlim Hikmet Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğu, batının İslam coğrafyası üzerinde kötü oyunlar oynadığını belirterek 'Bugün her zamankinden daha fazla kardeşliğe ihtiyacımız var. Batılıların kötü emellerine ulaşmalarına engel olmak için gün birlik-beraberlik günü' dedi.

 İlim Hikmet Kültür ve Dayanışma Vakfı geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini Safa Koleji yemek hanesinde kalabalık bir davetli topluluğuna verdi.

Kayseri İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Oğuz Memiş ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarından davetlinin iştirak ettiği iftar yemeğinden sonra Suriyeli bir çocuk tarafından Fetih Suresi'nin son ayeti okundu.

Daha sonra bir teşekkür konuşması yapan İlim Hikemt Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğu, 'Kardeşlik sofrası' adını verdikleri programla kardeşliğin, dostluğun tazelenerek arttırılmasını gaye edindiklerini söyledi.

Batının İslam coğrafyası üzerinde oyun oynadığını ve bundan dolayı her zamankinden daha fazla kardeşlik duygularına ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Doğu, 'Kardeşlik vurgusu üzerinde çok sık duruyoruz. Bu vurgunun bizim dünyamızda çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bulundukları topraklardan kendi iradelerinin dışında, gelişen hadiselerle bugün bizim misafirimiz olmakla karşı karşıya kalmış Suriyeli muhacir kardeşlerimize Ensarlık yapma gayreti içerisindeyiz.

İnadına kardeşlik

Kayseri bu olayla 2-3 yıl önce tanıştı. Olayın vuku bulması ise 6 yıl kadar önce oldu. Önce sınır bölgelerinde başlayan gelişmeler daha sonra Anadolu'ya ve Türkiye'nin her yerine dağıldı. 15. ve 16. Yüzyılda batının Hristiyan dünyasının yaşamış olduğu adeta ayrı bir din gibi telakki edilen mezhep savaşlarının yüz milyonlarca insanın katli ile sonuçlanmıştır. Aynı senaryo, aynı tezgah bugün İslam coğrafyasında müminler arasında uygulanmak istenmekte ve bununla ilgili her türlü argümanlar geliştirilmekte. Hiç kimse bize İmam-ı Cafer'i, İmam-I Azam'ı, İmam-I Malik'i tercih etmek zorundasınız diye bir dayatmayla karşı karşıya bırakamaz. Hepsi bu ümmetin bir kıymetidir. Hepsinin başımızın üstünde yeri vardır. Onların ortaya koymuş olduğu usuller müminlerin tefrikasına değil, vahdetine vesile olması içindir. Uygulamalardaki farklılıklar sanki itikadi farklılıklar gibi değerlendirilmemesi gerekiyor. Bundan dolayı kardeşlik vurgusuna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugünün dünyasında batını bizim üzerimizde oynadığı bu oyuna karşılık inadına kardeşlik diyoruz. ' şeklinde konuştu.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme