İlim Hikmet Vakfı Mensupları Piknikte Buluştu

Kayseri İlim Hikmet Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel 'Kardeşlik ve Dostluk Pikniği'nde yüzlerce Vakıf mensubu bir araya geldiler.

 Geçtiğimiz hafta sonu, Mimarsinan Evliyalar Parkı'nda, bir araya gelen vakıf mensupları aileleriyle beraber hoşça vakit geçirme imkanını buldular.

Piknik programının öğleden önceki bölümünde bir konuşma yapan Vakıf Mütevellisi eğitimci Osman Akdemir, Vakıf bünyesinde yapılan 7 den 77'ye her yaş grubundan insanı kapsayan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Vakıf Yönetimin Kurulu Başkanı Mustafa Doğu da, etrafımızı kuşatan birçok olumsuzluğun insanı girdabına aldığını belirterek, bu olumsuzluklardan Kur'an ve Sünnet merkezli bir çıkışla kurtulabileceğini anlattı. İslam dünyasında Müslümanları hedef alan sekülerizm ve liberalizm anlayışına karşı Müslümanların kendi değerlerine sıkı sıkıya bağlanarak,  bunlara karşı mücadele etmesi gerekliliği üzerinde durdu. Küresel güçler tarafından cemaat, mezhep, meşrep ve fikir ayrılıklarının körüklendiği ve Müslümanları birbirine karşı hasmane bir tutuma sevkettiğini vurgulayan Doğu, ayrım noktalarını bir tarafa bırakarak 'islam kardeşliği' çatısı altında nasıl bir araya gelinebileceğini anlattı.

Mürsel Arslan ve Fatih Pala'nın ilahi ve ezgileriyle renk kattığı proğramda, Eğitimci Yaşar Yıldırım Hoca tarafından, çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik, bilgi ve sportif yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.

Toplu olarak kılınan öğle namazı sonrasında vakıf tarafından ikram edilen yemekler yenildi.

Aileleriyle beraber 700'ü bulan davetlilerden oluşan topluluk, hafta sonu akşamına kadar, gönüllerince muhabbet etme imkanı buldular.

Bakmadan Geçme