İlim Hikmet Vakfı 'Gençlik Gezisi ' Düzenledi

İlim Hikmet Vakfı, geçtiğimiz hafta sonu komşu illerimizden Sivas'a gençler için bir gezi düzenledi. İlim Hikmet Vakfı ile, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan geziye 40 öğrenci katıldı. Sivas'ın tarihi ve turistik yerleri gezildi.

                Gezi ekibi Sabah saat 08:30'da Kayseri'den hareket etti. Sivas gezisi Sivas Kalesi'nde kahvaltı ile başladı. Sonra Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese, Ulu Camii, Valilik, Abdi Ağa Konağı, Yukarı Tekke, Taşhan, Meydan Cami, Kale Cami, Arkeoloji Müzesi, Buruciye ve Şifaiye Medreseleri gezildi. Öğle yemeğinde gençlere Sivas'ın meşhur köftesi ikram edildi. Meydan Camii'nde öğle, Ulu Camii'nde ikindi namazları kılındı.

Sivas turu Cumhuriyet Üniversitesi ile sona erdi. Gemerek'te bir çay molası verildi. Saat 22:30'da Kayseri'ye dönüldü.

Sivas gezisi ile ilgili Sivas gezisi ile ilgili İlim Hikmet Vakfı Lise Komisyonu üyesi Mustafa Balaban:       ' Gençlerimizin sınav yoğunluğunu, dönem yorgunluğunu üzerlerinden atmalarını istedik. Farklı bir ili tanımları, oranın tarihi ve turistik yerlerini görmelerini istedik. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın çok yönden gelişmesi için fırsattır, sosyalleşmeleri için bir fırsattır. Gençlerimiz çok memnun kaldı. Bu bizi daha da mutlu etti.' açıklamasında bulundu.

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme