İHH, çirkin oyunu böyle bozdu

İnsani Yardım Vakfı olarak da bilinen İHH kendilerine ait silah dolusu TIR'ın yakalandığına dair haberleri yalanladı. Kısacası Jandarma, İHH'yı teyit etti.

 Radikal Gazetesi  sitesinde  çıkan  haberle  ilgili İHH'den  açıklama  geldi. Sözkonusu  açıklamada Kırıkhan Jandarma  biriminin   olay   yerinde  İHH ile alakalı herhangi bir  aracın  söz  konusu  olmadığının teyit edildiği  bilgisi   paylaşıldı .

YALAN  HABERDE  MİT'E DE İFİTİRA ATILDI

İHH'ya ait bir tırda silah olduğu ve MİT tarafından TIR'IN aranmasının engellendiği  iddiaları  haber merkezlerine  bomba gibi düşmüştü.

İHH, AVUKATLARINI DEVREYE SOKTU

Bu haber üzerine harekete geçen İHH yetkilileri, derhal avukatlarını devreye sokarak olayın araştırılmasını istedi. Bunun üzerine, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'yla irtibata geçenİHH'nın avukatları, jandarmadan 'İHH ile alakalı herhangi bir araçla ilgili bir arama ve işlem yapılmadığının' bilgisini aldı. 

İHH YETKİLİLERİ DE SEFERBER OLDU

Avukatlar bu çalışmalarını sürdürürken, bölgede görev yapan İHH yetkilileri de Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı ile iletişime geçti. Olay yerine giden İHH yetkilileri de jandarmadan doğru bilgileri aldıktan sonra haberin yalan ve iftira olduğu kamuoyuyla paylaşıldı. 

İHH tarafından yalanlanan habere ilişkin bir de açıklama yapıldı. Açıklama, haberin kasıtlı servis edildiğinin altını çizen İHH, özellikle şu konuya dikkat çekti:

'17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde kurumumuza yönelik iftira, karalama, tuzak oyunlar oynandığına dikkat çekerek, medya kurumlarını da tüm ilgili yetkili kurumları da mensubiyetlerine binaen değil dürüstçe ve ahlaki/etik ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.'

BÜLENT YILDIRIM ATEŞ PÜSKÜRDÜ

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da, yalan haber üzerine bir açıklama bulundu ve hukuk davası açacaklarını duyurdu. Kanal 24'e canlı bağlanan Yıldırım, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

'İHH'ya ait olduğu söylenen tır kesinlikle bize ait değil. Bu bize yapılan bir operasyon ve biz bu operasyonu kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz, bunların kim olduğu ortaya çıkacak. Bundan sonra her türlü saldırıyı bekliyoruz. Onlar bizim yakamızı bırakmıyor, bizde onların yakasını bırakmıyoruz! İsrail cezasını çekecek. Yurt dışında çalışan arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını verecekler. Hukuk davası açacağız' 

Bakmadan Geçme