'İDEOLOJİK BAKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan 4 yılını tamamlamış okul ve kurum müdürlerinin değerlendirmeye tabii tutulduğunu söyleyerek 'Eğitim-Bir-Sen olarak Kayseri'deki eğitim kalitesini önemsiyoruz. Biz iki dünyalı insanlarız, bu nedenle meselelere ideolojik bakmamız mümkün değil.' ifadelerini kullandı.

 Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Resmi Gazete'de yayımlanan 'Milli eğitim temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' nedeni ile teşkilatta bazı değişiklikler olduğunu söyledi.

 

'İdeolojik bakmamız mümkün değil'

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 4 yılını tamamlamış okul ve kurum müdürlerinin değerlendirmeye tabii tutulduğunu söyleyerek, 'Kanunla görevleri sona eren ilimizdeki okul, kurum müdürlerinin görevlerine devam edip etmeyeceği çıkarılan yönetmelik gereği yılını dolduran okul müdürleri performans değerlendirmesine tabii tutulmuştur. Bu değerlendirmede okul aile birliği başkanı, okuldaki en genç ve kıdemli öğretmenler, öğretmenler kurulunun seçtiği iki öğretmen, iki şube müdürü ve ilçe milli eğitim müdürünün verdiği notların toplamı ile belirlenmiştir. Bu notta 75 ve üzeri olanlar görevlerine devam edecekler' dedi. Kayseri'de 336 müdürün puanlamaya tabii tutulduğunu dile getiren Kalkan, 'Kayseri'de toplam 616 okul, kurum müdürünün 336 tanesi 4 yılını doldurduğu için bu puanlamaya katılmıştır. Bunların 147 tanesi 75 ve üzeri, 189 tanesi 75 puanın altında not almıştır. 75 puanın altında ve üstünde not alan müdürlerin bütün sendikalarda üyelikleri vardır. Devam ettirilmeyen okul müdürü arkadaşlarımızın 89'unun 40'ı Eğitim Bir Sen üyesi… Bir işi en iyi kim yapacaksa o kişinin o işin başında olmasını isteriz' diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak Kayseri'deki eğitim kalitesini önemsediklerini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 'Biz iki dünyalı insanlarız, bu nedenle meselelere ideolojik bakmamız mümkün değil. Bunu bugüne kadar çalışmalarımızla gösterdik' ifadelerini kullandı.

'Bu nasıl yandaşlık anlamak mümkün değil'

Kadrolaşma iddialarına da sert bir şekilde yanıt veren Kalkan; 'Bazı basın organları Eğitim Bir Sen kadrolaşıyor diyordu. O zaman şuanda görevden alınanların bizim arkadaşlarımızın olması gerekmez miydi? Böyle bir şey zaten yoktu. Kadrolaşma olsaydı ve müdürler de görevinden alınıyor olsaydı zaten bizim arkadaşlarımız görevden alınıyor olacaktı. Durum böyle olsaydı şuanda kimse ses çıkarmayacaktı. Böyle bir şey yok.

Eğitim Bir Sen Türkiye'de de genel yetkiyi 2010'da alıyor. Yandaş sendika diye suçlanan sendikayı düşünün 2002'de iktidara gelen parti ile yandaşsınız ama ancak 2010'da yetkiyi alıyorsunuz. Bu nasıl bir yandaşlık anlamak mümkün değil. Geriye dönük baktığınız zaman 4688 sayılı yasa 2001'in ocak ayında yayınlanıyor. Aynı yılın mayıs ayında Kamu Sen ve Kesk'in birinin 360 bin birinin de 260 bin üyesi oluyor. Yandaşlık budur. Siz 4 ayda 360 bin ve 260 bin yazdıysanız bunu sorgulamak lazım.' dedi.

Kalkan, Eğitim Bir Sen'in 2005'te Kayseri'de yetkiyi aldığını belirterek, sendika olarak Kayseri'de eğitime olan katkılarını şöyle anlattı; 'Kayseri'nin SBS ve ÖSS başarılarına baktığımız zaman 76. Sıradaydı. Bugün geldiğimiz noktada Kayseri ilk 10'da, biz diyoruz ki artık bu değişikliklerle ilk üçe girmemiz lazım. Kayseri'de milli eğitim Türkiye'de 81 il arasında ilk üçe girmesi lazım. Buna geriye dönük bakabilirsiniz' 

Bakmadan Geçme