İDEKAD ekonomiye katkı sağlayacak

İDEKAD Genel Başkanı Elçin Çelebi, Türkiye'nin iş dünyasında istediği hedeflere ulaşması noktasında dernek üyesi iş kadınları olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ülke genelinde ilk şubesini Kayseri'ye açan İş Dünyası Ekonomik Kalkınma Strateji Derneği (İDEKAD) yönetimi, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek dernek ve çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
'Kadınlar olarak iş dünyasına destek verelim istedik'
Ziyarette konuşan Dernek Genel Başkanı Elçin Çelebi, Türkiye'nin iş dünyasındaki ulaşmak istediği hedeflere iş kadınları olarak destek vermek istediklerini belirterek; Ülkesini seven insanlar olarak taşın altına elimizi koymamız gerektiğini hissettik. Hepimiz ülkesini seven, yıllarca bir şeyler yapmak isteyen, yıllarca STK'larda deneyimi olan insanlarız. Hep birlikte yola çıktık. Türkiye'nin her yerinde şube ve temsilcilik açmayı planlıyoruz. İlk Kayseri'den başladık. İnşallah güzel işler yaparak ülke ekonomisine kaktı sağlamaya çalışacağız.' şeklinde konuştu.
'Güzel işler çıkacak'
İDEKAD Kayseri Şube Başkanı Tuğba Yörük Öztürk ise birikimlerini ülke için harcamak istediklerini dile getirerek; 'Bizler Türkiye'ye güzel şeyler yapma gayretinde olan bireyleriz. Kayseri'de STK'cılık adı altında tecrübesi olan birçok arkadaşımızla bu görevi üstlendik. Çok güzel bir ekibimiz var. Biz bu işi dava haline getirdik ve bu davayı doğru işler yapmak için üzerimize misyon edindik.' dedi.
'Kalkınma iş dünyasından geçiyor'
24 Dönem Sakarya Milletvekili ve Dernek Genel Başkan Vekili Faik Tuncay da Derneğin ilk şubesini Kayseri'de açtığını belirterek şunları söyledi:
'Türkiye'de ilk defa erkeklerin azınlıkta olduğu bir sivil toplum kuruluşundan bahsediyoruz. Bu çok güzel bir şey. Çünkü kadınların olmadığı bir yerde incelik olmaz, nezaket olmaz. İDEKAD'ın en önemli farkı bu, hanımların etkin olduğu bir dernek. Derneğin beni heyecanlandıran en önemli noktası, Türkiye'nin kalkınması iş dünyasından geçiyor. Ekonomi iyiyse, para varsa ülke iyidir; yoksa problemler vardır. İnşallah bundan sonra yapacağımız çalışmalarla Türkiye'ye örnek olacağız.'
'STK'lar önemli'
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek dernek üyelerine çalışmalarında başarı temennisinde bulundu.
Kösedağ, sivil toplum kuruluşlarının öneminin özellikle 15 Temmuzdan sonra daha iyi anlaşılmaya başladığını vurgulayarak; 'Şu bir gerçek ki 15 Temmuz ihanetinden sonra medyanın birinci kuvvet olduğu ortaya çıktı. Elbette biz de vatanına, bayrağına, milletine her türlü yanında olan sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisindeyiz. Yeni yola çıktığınız için sizlerle de bundan sonrası için elbette işbirliği içerisinde olacağız.' diye konuştu.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme