İcat çıkaran çocuklar!

Kayseri il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Türkiye'de ilk ve tek olarak yürütülen STEM projesi kapsamında özgün STEM materyalleri yarışmasının ikincisi düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu serginin önemine değinerek 'Bize çocukken 'icat çıkarmayın' derlerdi, ama biz artık icat çıkaran gençler istiyoruz' dedi.

  

Kayseri Öğretmenevi'nde yapılan gerçekleşen yarışmada serginin açılışını İl Milli eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu yaptı. Çandıroğlu, serginin önemine değinerek 'Bize çocukken icat çıkarmayın derlerdi, ama biz artık icat çıkaran gençler, icat çıkaran çocuklar olsun istiyoruz. Bizim bu projedeki yaklaşımımız da budur biz icat çıkarmak istedik. Bu tür organizasyonlar bizi millet olarak sevindiriyor ve geleceğe daha sağlam daha güvenli bakmamıza sebep oluyor ' dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu daha sonra stantları gezerek öğrencilerin projeleri hakkında bilgi aldı.

Bu proje STEM disiplinlerinde çalışma yapan yetenekli öğrencileri tespit ederek araştırma ve geliştirme sonuçlarına dayalı, çözüme yönelik icraat yapabilen tutarlı düşünen bireyler yetişmesine zemin hazırlanması amaçlanıyor. Yarışma çerçevesinde daha önce herhangi bir yerde örnekleri olmayan materyaller oluşturulması istendi. Yarışmaya 9 okul öncesi, 26 ortaokul ve 7 lise kategorisinde olmak üzere 42 çalışma katılmaya hak kazandı.

Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Kasım Karaman, Doç. Dr. Fatih Duman, Doç. Dr. Cemalettin Işık ve EDUPLAY yetkilisi Serdar Arslan'ın jüriliğini yaptığı yarışmada Beyazşehir İMKB Ortaokulundan Bengisu Şenbaş Günebakan Ev projesi ile ortaokul kategorisinde, Behice Yazgan Kız Anadolu lisesi 9. Sınıf öğrencisi Şerife Zobu 'Hidro transport ' projesi ile lise kategorisinde, Şehit İsmail Uygun Anaokulundan Öğretmen Yasemin Gürür yılmaz 'çevre dostu akıllı ev projesi' ve Tatar Fatma Muhittin Tatar Anaokulu Öğretmeni Nesrin Arslan okul öncesi kategorisinde birinci oldu. Ortaokul ve lise projelerinin birincileri danışman öğretmenleri ile birlikte Avrupa Bilim Müzeleri gezisi, okulöncesi öğretmenleri de okul müdürü ile birlikte Avrupa gezisi kazandı.

 

Haber/Fotoğraf: Tuba Köksal (Stajyer)

Bakmadan Geçme