Hürmetçi'de şenlik havasında at yarışı

Kayseri'de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde '1.Rahvan At Yarışları' düzenlendi. Hürmetçi Mahallesinde yapılan yarışlarda 100 kadar at şampiyonluk için koştu.

Kayseri Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik Spor Kulübü ile Hacılar Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen '1. Rahvan At Yarışları' Kocasinan İlçesi Hürmetçi Mahallesi'nde yapıldı. Hacılar Belediyesince özel olarak oluşturan pist üzerindeki yarışları İzmir, İstanbul, Konya, Urfa ve çevre illerden yaklaşık bin kişi izledi. Şenlik havasında geçen yarışları Hürmetçi halkı da yakından ilgi ile takip etti. Yarışlar da 100 kadar at şampiyonluk için koştu.

Rahvan at Yarışları fotoğraf sanatçılarının da ilgisini çekti. Fotografçılar kendi aralarında en güzel kareleri yakalamak için yarıştı.

Rahvan At Yarışları geleneksel hale getireceklerini belirten Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici
geleneğin ülkemizde yüzyıllardır sürdürüldüğüne dikkat çekti. Başkan Ekici, 'Önümüzdeki yıl da Rahvan At Yarışına ilçemizde ev sahipliği yapacağız. Bu yarışlar sadece kültürü yaşatmak değil, birlik beraberlik ve barışı pekiştirmek adına da yararlar sağlıyor' dedi.

Haber : Ahmet Bolat
Fotoğraf : Ayten Mermi (Ufad üyesi)

Bakmadan Geçme