Hobi Bahçeleri'nde neler oluyor?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama usulü ile hizmete açılan Hobi Bahçeleri Büyükşehir Belediye meclisinde tartışma konusu oldu. MHP Kocasinan ilçe Meclis üyesi Hayri Solak belediyenin Ekim ayı toplantısına soru önergesi olarak getirdiği konuda Hobi Bahçelerinde uygunsuz işler yapıldığı ve kiralayanlar tarafından haksız kazanç elde edildiği şeklinde iddialarda bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 5 ayrı bölgesinde yaptırılan Hobi bahçeleri bir kez daha gündeme getirilerek tartışma konusu oldu. Yapıldığı günden beri kiralama koşulları, kiralayanlar, kullanma koşulları ve denetimleriyle hep gündemde olan bahçeler bu kez MHP Kocasinan ilçesi Meclis Üyesi Hayri Solak tarafından Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı toplantısında soru önergesi olarak soruldu. Solak'ın gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra okunan soru önergesinde belediyeden işleyişi ile ilgili bilgi istedi.
Soru Önergesi
Solak soru önergesinde, 'Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hobi Bahçeleri, kimler tarafından kiralanıp kimler tarafından kullanılıyor? Bu bahçelerdeki denetimler kimler tarafından yapılıyor?' dedi. Soru önergesini okuyan meclis başkanvekili Mehmet Savruk, cevaplaması için Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Dairesi Başkanı Halit Taşyapan' a söz verdi. Taşyapan'ın açıklaması Solak tarafından tatmin edici bulunmadı.
Hobi Bahçesi açıklaması
Meclis toplantısında hazır bulunan Halit Taşyapan, belediyemiz tarafından yaptırılan Hobi Bahçeleri'nin bizim tarafımızdan bakım ve onarımları yapılıyor. Bu alanları kiralamak için, Kayseri Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içinde ikamet ediyor olmak, emekli olmak veya 50 yaş ve üzerinde olmak, yeni yapılacak Hobi Bahçelerinde ve tahsis dönemleri sonunda ihtiyaç duyulduğunda yukarıdaki iki madde başkanlık oluru ile değiştirilebilir. Bu şartlarda başvuran ve uygun olanlar kiralamıştır. Ancak, kiralayanların kendisi veya başka yakınları tarafından kullanıp kullanılmadığı bizim tarafımızdan denetlenmiyor. Kullananlara kimlik kontrolü yapmıyoruz. Resmi olarak başkasına devir etmek istendiğinde kurum olarak devreye giriyoruz. Onunda şartları var' dedi.
'Uygunsuz işler oluyor'
Hobi Bahçelerinde uygunsuz ahlaki işler yapıldığını belirten Solak, 'Hobi Bahçeleri, organik meyve sebze yetiştirmek ve doğal ortam için çok güzel bir hizmet. Ancak, bu hizmet bazı kiracılar tarafından amacına uygun kullanılmıyor. Bazı bölgelerde bize gelen şikyetlere göre; ahlak dışı işler için kullanıldığı, kiraladıkları bahçeleri başkalarına yeniden kiralayarak haksız kazanç sağlıyorlar. Bu işlerle geçimi yürüten insanlar var. Bu gibi durumların önüne geçilmesi için soru önergesi verdik. Ama sağlıklı bir sonuç ve duyarlılık göremedik' iddiasında bulundu.
Başkanvekili Mehmet Savruk, iddia edilen konularda daha hassas çalışma yapılmasını istedi.
Haber: Ahmet Bolat
Yorumlar 1
Kombassan 12 Ekim 2016 23:27

Mehmet Savruk hassasiyetini gosterecektir

Bakmadan Geçme