Hizmet_iş'ten Suriyeliler'e Yardım

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri'deki Sivil Toplum Kuruluşlarının başlattığı 'Suriye'ye Yardım Kampanyası'na destek verdi.Yoğunburç...

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri'deki Sivil Toplum Kuruluşlarının başlattığı 'Suriye'ye Yardım Kampanyası'na destek verdi.

Yoğunburç Kültür Evi önündeki yardım toplama stantı önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, ''Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Özhaseki'nin, Kayseri'deki sivil toplum kuruluşlarıyla beraber başlatmış olduğu Suriye'ye yardım kampanyasına, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı olarak işçi arkadaşlarımızın yapmış oldukları yardımları ve kendi çevresindekilerin ihtiyaç fazlası olarak kullanmadıkları giysi ve eşyalarını şubemizde toplayarak bizler de biraz da olsa bu kampanyayı desteklemek istiyoruz. Zaten Hak-İş Konfederasyonu Memursen ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ile Türkiye'de başlattığı 'Kış Geldi, Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyası, uluslararası bir kampanyaya dönüşmüştür'' dedi.

Hizmet-İş Sendikası ailesi olarak Suriye'de yaşanan katliama, insanlık trajedisine sessiz kalınmamasını istediklerini ve halkın kış günlerinde yaşadığı dramı hafifletmek, birazcık da olsa Suriyelileri yaklaşan kış günlerinde rahat ettirmek, bu uğurda ellerinden gelen her türlü desteği ve katkıyı vermek için burada olduklarını ifade eden Özdemir, ''Zaten sendikamızın kuruluş felsefesinde de dünyanın neresinde hangi etnik, dini ve toplum olursa olsun mazlumların yanında olmayı kurumsal sorumluluk haline getirmek vardır. Konfederasyonumuz daha önce de ilke ve kararları gereği dünyanın her tarafındaki mazlumların yanında olduğunu göstermiştir. Filistin'de, Somali'de, Myanmar'da, şimdi de Suriye'deki mazlumların yanında olmuştur. Bizler, küremizdeki her mazlumun bizden alacağı olduğuna inanıyoruz. Suriye'deki katil Esen'in genç, yaşlı, çocuk demeden binlerce kişiyi katlettiğini biliyor ve görüyoruz. Katil Esed'in zulmünden kaçan binlerce kişi de Türkiye'ye sığınmış, Türkiye de onlara kucak açmış, sahip çıkmış ve üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bizler de Hizmet-İş Sendikası olarak Kayseri'de başlatılan bu kampanyayı bütün işçilerimize ve çalışanlarımıza duyurarak onların kendi ihtiyaç fazlalıklarını ve yardımlarını Suriyeli kardeşlerimize vermek için toparladık. İnşallah bundan sonra da yardımlarımız devam edecektir. Bugün onların başına gelenler, yarın bizim başımıza gelebilir. Şimdi Müslümanların birlik olma zamanı, dayanışma zamanı, paylaşma zamanı ve kardeşlik zamanıdır. Bunun için bütün insanlığı bu kampanyaya davet ediyor, bu kampanyayı başlatan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Allah yardımlarınızı kabul etsin'' diye konuştu.

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu da, yardımlarından dolayı Şube Başkanı Halil Özdemir nezdinde bütün Hizmet-İş Sendikası çalışanlarına teşekkür ettiklerini belirterek, ''Bu yardımlarla, insanlığın ölmediğini bütün dünyaya gösteriyoruz. Bizler birer Müslüman ve Türk olarak her zaman mazlumun, muhtacın yanında olduk ve olmaya da devam eteceğiz. Allah yardımlarınızı kabul etsin'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hizmet-İş Şube Başkanı Halil Özdemir ve sendika üyeleri, topladıkları yardımları, Dernek Başkanı Burhan Karamustafaoğlu'na ve yardım gönüllülerine teslim ettiler.

Bakmadan Geçme