Hıdrellez Bahar Ve Kültür Bayramı

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Hıdrellez Bahar ve Kültür Bayramı'' Gültepe Parkı'nda kutlandı.Hıdrellez Bahar ve Kültür Bayramı nedeniyle düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından...

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Hıdrellez Bahar ve Kültür Bayramı'' Gültepe Parkı'nda kutlandı.

Hıdrellez Bahar ve Kültür Bayramı nedeniyle düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı bir konser verdi.

Törende konuşan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, toplumlarda kültürün birkaç ayda ya da birkaç yılda oluşmadığını ifade ederek, ''Kültürler, uzun yılların, yüzyılların birikimiyle oluşan toplumlardaki davranış biçimleridir. Kültürümüzü yaşatmak, hepimizin görevidir. Çünkü biliyoruz ki, kültürlerini unutan insanlar, kaybeden toplumlar, temel taşlarını yitirmiş olurlar. İşte 6 Mayıs Hıdrellez de bizim toplumumuzun önemli bir kültür değeridir. İnanılır ki, bugün yani 6 Mayıs'ta İdris ve İlyas Aleyhisselam, buluşurlar, her evi dolaşırlar. O nedenle bugün insanlar erken kalkarlar, evlerini süpürüp temizlerler, giysilerini temizlerler ve isteklerini bir kağıda şekil olarak çizerler ve bir gül dalının altına koyarlar. Biz de bu kültürümüzü yaşatmak için buradayız'' dedi.

Vali Yardımcısı Erkaya Yırık da, yaptığı konuşmada, insanlar arasında diyaloğun giderek azaldığını, iletişim araçlarının artmasına karşılık, insanların yalnızlaştığını ifade ederek, ''Evimizde çocuklarımız ve bizler, bilgisayarın başına geçip saatlerimizi harcıyoruz. İşte böyle Hıdrellez gibi özel günler vesilesiyle bir araya geliyor, muhabbet ediyor, kaynaşıyoruz. Temiz havada, oksijeni bol böyle güzel yerlerde bir araya gelip, sohbet ederek, küs olanlar barışarak, konuşarak birbirimize olan sevgimizi, saygımızı, muhabbetimizi pekiştiriyoruz. Hıdrellez, bereket, bolluk, sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma, kucaklaşma demektir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bu gününü kutluyorum'' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, yoğurt yeme, dikiş dikme, çuval ve ağızda kaşıkla yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Hıdrellez kutlamalarının sonunda ise, vatandaşlara Melikgazi Belediyesi'nin ikramı olan etli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Vali Yardımcısı Erkaya Yırık ve Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya Özata, pilav kazanının başına geçerek kepçeyle bir süre vatandaşlara pilav dağıttı.

Bakmadan Geçme