Hiçyılmaz:  Keşke seçim ertelenmeseydi

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, oda seçimlerinin ertelenmesini doğru bulmadığını belirterek, 'Keşke zamanında yapılsaydı. İş dünyasını 7 ay daha oda seçimleri ile meşgul etmek doğru olmadı.' dedi.

Ticaret Odasının (KTO) Eylül ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 5 maddeden oluşan toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca ertelenen seçimlere değindi.
Seçimlerin ertelenmesini doğru bulmadığını kaydeden Başkanı Hiçyılmaz, şunları söyledi:



'Yapılacak olan seçimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Keşke seçimler hemen yapılsaydı. Hazırlıklarımızı gayet güzel yapmıştık ve çok güzel gidiyordu. Seçimin zamanında yapılmasının bize faydası vardı. Çünkü 7 ay daha iş dünyasını odaların seçimleri ile meşgul etmek bence doğru olmadı. Çünkü herkes bir an önce işine gücüne bakmalı.'



8 ayda 149 milyonluk ihracat
Kuzey Irak'ta yaşanan sürece değinen Başkan Hiçyılmaz; 'Kuzey Irak Kürt yönetiminin ihtiyaçlarının çoğunu Türkiye'den temin ettiğini düşünürsek bundan sonraki süreçte hem Kuzey Irak Kürt yönetimini hem de orada yaşayan insanların zora gireceği gibi bir süreci başlatmış oldular. Bu durumun ilerleyen süreçte ülkemize daha fazla tehdit olmamasını temenni ediyorum. Eğer öyle olursa, hükümet yetkililerimizin ve Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi savaşında masada olduğu, ülkemizin etrafında bulunan tehditlerin kaldırılması için gerekli adımlar atılacaktır. İlk 8 aylık dönemde Irak'a ihracatımıza baktığımızda, 5.6 milyar dolar civarında ihracatımız var. Kayseri'den de ilk 8 aylık dönemde 149 milyon dolarlık ihracatı Irak'a yapmışız. Bunun büyük bir çoğunluğunu da Kuzey Irak'a yapmış durumdayız.' dedi.



'Bizi başkalarıyla mukayese etmeyin!'
KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy'un bir TV programında yapmış olduğu sözlerini hatırlatan Hiçyılmaz; 'Geçenlerde Meclis başkanımız bir televizyon programında Oda harcamalarından bahsederken, 'Yapılan harcamaları Oda'dan mı yapıyor? Cebinden mi yapıyor? Oda artık O'nun karakteri' şeklinde bir ifade kullandı. Başkanım bizi hiç kimse ile mukayese etmeyin. Bizi başkaları gibi görmeyin. Çünkü biz adalet, hukuk, kul hakkı nedir, çok iyi biliyoruz. Kendi harcamalarımıza Oda'nın hiçbir kuruşunu karıştırmam. Şahsımla ilgili yaptığım propagandalara yönelik harcamaların hepsini cebimden karşıladım. Bu böyle biline. 2013 yılında göreve geldiğimizde yönetim kurulu arkadaşlarımızın ilk toplantıda almış olduğu karar, bir havuz oluşturma yönünde oldu. Kamuoyunda spekülasyon oluşmaması için konuşmalarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada Odanın bir kuruşunu dahi kendi harcamalarımıza karıştırmayız. Faturaların hepsi mevcut. Kalem kalem tuttuk. İsteyene istediği zaman gösterebiliriz.' şeklinde konuştu.



'Sorunları anlatabilmek için aday oluyoruz'
KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy ise seçim ertelenmesine ilişkin olarak; 'Hayırlısı neyse o olsun. Yetkililerimiz böyle uygun görmüş. Yapacak bir şey yok. Centilmence bir süreç geçirmeyi temenni ediyorum. Biz Ticaret Odası Meclisi olarak buradaki iş adamı arkadaşlarımızı iyi temsil etmek ve sorunlarımızı anlatabilmek için aday oluyoruz. Meclis komitesindeki ve tüm aday arkadaşlarımız da bu nezaket kurallarına dikkat ederse daha güzel bir süreç geçer diye düşünüyoruz' şeklinde konuştu.



Toplantının sonunda meclis ve yönetim kurulu üyelerine hizmetlere katkılarından dolayı şilt takdim edildi.
Haber: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme