HESAPLARI KAYSERİ'DEN DÖNER

Kayseri'de Kardeşlik ve İyilik Platformu tarafından düzenlenen 'Başbakan ile el ele' etkinliğine 30 bine yakın vatandaş katılarak, 34 kilometre boyunca el ele tutuştu. Platform adına konuşan KİMDER Başkanı Yüzgeç bestesinde bir ümmet şarkısı bulunan bir yiğit adam: Recep Tayyip Erdoğan'la el ele vermek için toplandıklarını söyledi.

Kardeşlik ve İyilik Platformu'nun öncülüğünde düzenlenen 'Başbakan ile el ele' etkinliğine 30 bine yakın vatandaş katıldı. Katılımcılar el ele tutuşarak tramvay durakları boyunca 34 kilometrelik bir insan zinciri oluşturdular.

Etkinlik, siyaset, STK ve vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Ak Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş etkinliğe akın etti.

'Başbakan yalnız değildir'

Kardeşlik ve İyilik Platformu adına konuşan Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, Kader demeyip, kaderin üstünde bir kaderi yaşadığını ilan eden, şarkısında, bestesinde bir ümmet şarkısı bulunan bir yiğit adam Recep Tayyip Erdoğan'la el ele vermek için toplandıklarını söyleyerek, Başbakan Erdoğan'a hitaben; '2013 yılını sana uğursuzca, fütursuzca, hesapsızca ve kitapsızca yaşatmaya kalkışanlar oldu. Bunlar kurdukları faiz çarkıyla bu milletin kanını azmetmiş, ortaya koydukları ekonomi oyunları ile çalışanın, üretenin hakkını cebine indiren, sadece 17 Aralık operasyonuyla, millettin yaklaşık 150 milyarını yok eden, satılmış beyinler ve ruhlardır. Bunların amaçları seni yakalamaktır cesur yüreğinden… Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir, Recep Tayyip Erdoğan'ı size, oyunlarınıza ve işbirlikçilerinize yem etmeyeceğiz, Recep Tayyip Erdoğan'ı yem ettirmeyeceğiz.' ifadelerini kullandı. Yüzgeç'in konuşmasının ardından eller semaya açılarak dualar edildi.

'Başbakan'ı asla yedirmeyeceğiz'

Etkinliğe katılan Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 'Tüm Kayseri burada. Kayseri, milletine ve devletine gönül köprüsü kurarak, milletine ve devletine sahip çıkarak, milli iradeye sahip çıkarak, milli iradeyi temsil eden iktidara sahip çıkarak, Başbakan'a sahip çıkarak, onu sevenler olarak buradayız. Başbakan'ı asla yedirmeyeceğiz. Memleket düşmanları varsa, milletin iradesine sahip çıkan milletler de vardır.' dedi.

'Millet artık her şeyi görüyor'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Cumhuriyetin kurulma felsefesinin bu insanların iradesi üzerine olduğunu kaydederek; 'Ama zaman içinde devletin bir takım kurumlarını ele geçirenler, insanların bu iradesine sıkça ipotek koyma yolunda adım atmışlardır. Biz bunu seneler öncesinde çok yaşadık. 60'larda Adnan Menderes'i idam etmeye kalkanlar bellidir. 70'lerde bu iradeye ipotek koymaya kalkanlar bellidir. 80'lerde bu ihtilali yapanlar bellidir. 2000'li yıllardan beri Ak Parti iktidarına karşı bir takım olaylar oynandı. Milletin seçmiş olduğu hükümeti ve onun seçtiği değerli Başbakan'ını iktidardan uzaklaştırmak için binbir türlü oyunlara başvurdular. Ak Parti iktidarı adeta engelli bir yarışta gibiydi. Düz yolda gitmesi gereken iktidarın önünü kesenlerden dolayı adeta bir engelli yarış şeklinde geçti. Allah'a şükürler olsun ki o kötü günler geride kaldı. Bu günlerde de yeni yeni oyunlar ortaya konuyor. Doğrusu millet artık her şeyi görüyor. Millet artık bu oyunlara hayır diyor ve kendi seçtiği iktidarın arkasında duruyor. Elbette ki onun değerli Başbakanı değerli ve yiğit insan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında duruyorlar' dedi.

'Oyunlar tutmayacak'

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de; 'Başbakanımızın arkasında olduklarını gösterdikleri için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 34 kilometre boyunca bir kardeşlik zinciri oluşacak. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını gösterecekler. Türkiye ve hükümetimiz üzerinde, başbakanımız üzerinde oynanacak olan oyunlar tutmayacak' şeklinde konuştu.

Etkinlik ulusal Kanallarda da geniş yer aldı. TRT ve A haber kanalları etkinliği naklen yayınlar ile tüm Türkiye ile paylaştı.

 

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Yorumlar 6
ali carlak 08 Ocak 2014 11:43

kayserinin bir ucundan bir ucu kaç km aceba.bırakın insanları kandırmayı artık.cekilen fotolara bakın akp eski binasının önü başka yok 34 km olsaydı eğer komle çekilirdi.keşke herkes ayakkabı kutularınıda getirip dizselerdi

KAYSERİDEN ALİ 08 Ocak 2014 10:56

makarna i̇le tutulmuş kuru kalabalik. hirsizliğa destek kalabaliği.

hacı 07 Ocak 2014 08:34

kuru kalabalık. katılım çok çok azdı. artık insanlar halkı soyanların kim olduğunu gördü. 30 martta başbakan da görecek.

ilhan 06 Ocak 2014 21:33

zavallı bozkurt gözler kaç numara acaba ...

zorbey bozkurt 06 Ocak 2014 21:12

toplasan 4 bin kişi oda aş evlerindeki garibanlar belediye işçileri ve çalışanları makarnacılar kömürcüler hepsi bu

Mehmt Kılıç 06 Ocak 2014 18:50

neredeydi 30 bin kişi

Bakmadan Geçme