Haziran yağmuru serinletti

Hava sıcaklığının 40 derecelere ulaştığı kentimizde dün ikindi saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış sıcaktan bunalan vatandaşlara bir nebze olsun nefes aldırdı. Yağışların bugünden itibaren üç gün boyunca aralıklarla devam edeceği bildirildi.

 Tüm yurtta etkili olan Afrika sıcaklarına bir nebze olsun ara verildi. Termometrelerin 40'lı dereceleri gösterdiği Kayseri'de dün ikindi saatlerinde birden bastıran sağanak yağış adeta can suyu oldu. Bir anda bardaktan boşalırcasına yağan yağmur oruç tutan ve sıcaklardan bunalan insanlar için rahatlatıcı bir ortam oluşturdu.  Aniden başlayan sağanağa vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Sıcaklar nedeniyle bunalan vatandaşlardan bazıları yağmur altın ıslanarak serinlemeye çalışırken, bazıları da korunaklı yerlerde yağışı seyretti.

Yaklaşık 15 dakika süren sağanak, daha sonra yerini güneşli havaya bıraksa da yağışın etkisiyle sıcaklık biraz da olsa düştü.

3 gün yağış dalgası var

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgelere göre Kayseri bugünden itibaren 3 gün boyunca kısmen de olsa serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.  Hava tahmin raporuna göre kentte 3 günlük hava tahmin raporu şu şekilde:

28 Haziran Salı:                YER YER SAĞANAK YAĞIŞLI.  En Düşük 17, en yüksek 32 derece.                                                              29 Haziran Çarşamba:         GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI.  En Düşük 16, en yüksek 31 derece.                          30 Haziran Perşembe:           GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI.                 En Düşük 16, en yüksek 30 derece.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme