Hayrat Vakfı 7'den 70'e her meslek grubuna Osmanlıca eğitimi veriyor

Hayrat Vakfı Kayseri Temsilcisi Ali Günter, vakıfları bünyesinde 2012'den bu güne Osmanlı Türkçesi ve Kur'an-ı Kerim kursu gören 2 bin 872 kişiye sertifika verdiklerini söyledi.

 Osmanlıca kurslarını 4 kur halinde verdiklerini kaydeden Günter, 'Birinci, ikinci ve üçüncü kurlar 6'şar hafta sürüyor. Dördüncü kurumuz ise 11 hafta sürüyor. Hanım ve erkek şeklinde ayrı ayrı sınıflarımız var. Karma sınıflarımız da mevcut.

Kur'an-ı Kerim'i bilmeyenler de Osmanlıca öğrenebiliyorlar. Onlar için özel çalışma yöntemlerimiz var. Kurlarımızı bitirenler arşiv belgelerini ve kitabeleri okuyabilecek hale geliyor. Özel çalışmalarla Osmanlıca yazmayı da öğretiyoruz' dedi.

Üniversite öğrencileri için özel sınıflar açtıklarını belirten Günter, 'Hayrat vakfı olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile protokolümüz var. Sınıflarımızı bu protokol çerçevesinde açıyoruz' ifadelerini kullandı.

'Osmanlıca öğrenmek için tarih veya edebiyat öğrencisi olmanız gerekmiyor' diyen Günter, 'Ben mühendisim. İlkokul mezunları, teyzeler, emekli amcalar, mühendisler yani 7'den 70'e her meslek grubuna bu eğitimleri veriyoruz' şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim eğitimi

Vakıflarının Kur'an-ı Kerim eğitimi de verdiğini söyleyen Günter sözlerine şöyle devam etti, 'Kur'anı Kerim kurslarımız 6 haftada iki gün ikişer saat sürüyor. Ayrıca kursiyerlerimizin müsait olduğu günlere göre hafta içi akşam veya hafta sonu gündüz ikişer saat eğitim gerçekleştirebiliyoruz. Eğer gruplar halinde gelenler olursa onlara özel olarak kurslarımızın saat ve gününü ayarlayabiliyoruz.

6 tane dersliğimiz var. Şuanda bulunduğumuz binayı bu kursları canlandırmak için tuttuk. Aynı anda 5 tane sınıfımız hizmet verebilir. Hayrat vakfı olarak 40'a yakın erkek ve hanım hocamız var. Kurslarımız ücretsiz. Hocalarımız da ücretsiz ve gönüllü bir şekilde hizmet veriyor.'

Haber: Rukiye Davarcı

Fotoğraf: Salih Atila

Bakmadan Geçme