HARAM HAYALLER İÇİN YARIŞANLAR!

Dün Cuma namazı sonrası Hunat Camii önünde ortaya çıkan manzara şaşkınlık yarattı. Cuma namazından çıkan vatandaşlar piyango bileti satan seyyar bayilere akın etti. İlginç olan ise bileti alan herkesin, bilet almanın da çıkacak ikramiyenin de haram olduğu noktasında hem fikir olmasıydı.

Çekilişe 10 gün kala piyasaya sürülen biletlerin 3'te ikisi tükenmiş durumda. Biletler Tam bilet 50, yarım 25, çeyrek 12.5 liradan satılıyor. Bileti alan her vatandaş hayaller deryasına dalıveriyor. Asıl düşündürücü olan ise herkesin işin haram boyutunun farkında olması. Ama vatandaş kendince bunu da aşmanın yolunu bulmuş. '' İkramiye hayal edemeyeceğimiz ve bir daha bir arada göremeyeceğimiz boyutta. Kendi ihtiyacımızı karşıladıktan sonra geriye kalan kısmını hayır işlerinde kullanırız. Zaten haramla helal bir birine karışmış durumda'' diyorlar.

Haram hayaller deryasında yaşayan vatandaşa Diyanetten de kötü haber var.  Diyanet İşleri Başkanlığı fetva uzmanları, 'Loto, Toto, İddia, Yılbaşı çekilişi haramdır. Bilet almak da caiz değildir. Kuran'da bunların hepsi kumar hükmündedir' açıklaması yapıyor. Ancak üzücü olan zaten herkesin bunun farkında olması. Düşündürücü olan ise düşünebilen varlıkların sonunu bile bile haramda yarışması.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme