Halkımız vesayete izin vermedi

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde Atlı okçuluk Türkiye Şampiyonasına katılan Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 'Milletimiz üzerinde vesayet kurmak isteyenlere kahraman halkımız izin vermedi' dedi.

 Bünyan'da yapılan Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası'nı izleyen Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Bilal Erdoğan, '15 Temmuz gecesi biz kalkışma ve darbe girişimi olduğunu anladığımız anda bir yandan arkadaşlarımız bizi arayarak ne yapmamız gerektiğini soruyordu. Bir yandan Cumhurbaşkanımız ile olduğu yerde iletişime geçip onlarla ne yapmamız gerektiğini istişare ettik' dedi.

Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'a gelmeye karar vermesinin ardından havaalanına ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Bilal Erdoğan, 'Trafik tamamen kilitliydi. Bir şekilde havaalanına ulaştık. Havaalanında bulunduğumuz dönemde güvenlik şartlar çok iyi değildi. Cumhurbaşkanımız havadayken güvenlik şartları çok iyi değildi. Bütün riskleri Cumhurbaşkanımız göz önünde bulundurarak, çok yaman bir liderlik örneği gösterdi. Milletimiz de bu liderliği hak ettiğini gösterdi' diye konuştu.
Bilal Erdoğan, 'Kendi hayatını feda etmeyi göze alarak ülkede huzuru ve düzeni temin etmek için yola çıkan bir lider nasıl varsa Ankara'da, İstanbul'da ve birçok yerde ülkenin düzeni ve bağımsızlığını korumak için hayatlarını feda ederek tankların üzerlerine çıkanlar da vardı. Biz gerçekten ülke olarak Çanakkale ruhunu, bu vatan geçilmez, bu namus kimseye verilmez diyerek her şeyini ortaya koyulabileceğini göstermiş olduk' dedi.


Yitik değerlerin de mücadelesini vermeliyiz

Türkiye'nin dışarıda yeterince düşmanı olduğunu söyleyen Erdoğan, 'Bu coğrafya çok büyük zenginliğe ve önemli stratejik bir konuma sahip. Çanakkale ruhunu nasıl yaşattıysak bütün yitik değerleri kazanmanın mücadelesini de vermek durumundayız. Bugün burada bulunma sebebimiz de bununla alakalı. 15 Temmuz ruhu aslında bizim geçmişimizle olan bağımızı yeniden ortaya çıkarmamız ile alakalı. Nasıl o bilinci şehitlerimizle yaşattıysak hayatımızın her alanında yeniden bu yitik değerlerimizi anlayışımızı kazanmak durumundayız. Bu bağın kopmasına neden olanlar yine dış düşmanlardır. Bu güçlü milletin kahramanlığını unutturarak, bağımsızlığına sahip çıkacak anlayışı kaybettirerek, üzerimizde vesayet kurulsun istediler. Milletimiz buna dur dedi. Biz geçmişimizdeki değerlerimizi yansıtan ilişkiyi yeniden tesis etmek durumundayız.' ifadesinde bulundu.

İHA

Bakmadan Geçme