Hafız İmam Hatiplere diyafram eğitimi

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi tarafından ülkemizin değişik bölgelerinden gelen 34 din görevlisine 'Diyafram ve Nefes' eğitimi verildi.

Talas'ta birkaç yıl önce hizmete giren ve ülke genelinde 9 ilde bulunan Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin din görevlilerine yönelik başlatmış olduğu hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.
Çoğunluğunu doğu bölgelerinden gelen Hafız İmam Hatiplerin oluşturduğu 34 kişilik din görevlisine Kocasinan Akademi Gençlik Merkezleri Müdürü Seyyid Bilal Kabdan tarafından 'Diyafram ve Nefes Eğitimi' konulu seminer verildi.
Merkeze ait Kemal Şinasi Altun Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde diyaframın faydaları ile diyafram alamayanların karşılaşabileceği sıkıntılar dile getirildi.
Etkili hitabetin en önemli sebeplerinden birisinin diyafram nefesi olduğunu dile getiren Seyyid Bilal Kabdan, diyafram nefesi alamayanların heyecanını kontrol edemeyeceğini, kalp ritmini kontrol edemeyeceğini, panik atak yaşayacağını, konuşurken cümlenin sonuna doğru nefesinin ve kelimelerin kısılarak anlaşılmaz hale geleceğini söyledi.
'Topluluk önünde konuşma ölüm korkusuna yakın'
İnsanoğlunun 1 saatte 900, bir günde ise 21.600 nefes aldığını, bununla birlikte istatistiklere göre topluluk önünde konuşma korkusunun ölüm korkusuna yakın rakamlarla ifade edildiği bilgisini paylaşan Kabdan, 'Diyafram, uyumayı kolaylaştırır. Grip ve nezle olmayı engeller. Sinüzit, bronşit ve faranjiti önlemeye yardımcı olur. Yüksek sesle konuşmayı gerektirmez. Yüksek tansiyon hastalıklarının önlenmesinde ve kalp hastalıkları ile kronik endişe gibi pek çok fiziksel ve zihinsel rahatsızlığın tedavisinde, konuşmamızı daha etkili ve güçlü hale getirmede, vücudumuza giren oksijen miktarını artırarak daha sağlıklı hale getirmede yardımcı olur' diye konuştu.
18 Nisan'da başlayan söz konusu hizmet içi eğitim seminerleri 24 Mayıs'a kadar sürecek.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ



Bakmadan Geçme