Göz kamaştıran sergi

Melikgazi Belediyesi Mel-Mek Sonbahar dönemine ait el işi ve meslek kurslarına iştirak eden öğrencilerin eserlerinin yer aldığı 1. Dönem sergisi Melikgazi Belediyesi Sergi Salonunda açıldı. 1025 ayrı eserden oluşan sergi, gezenleri hem kıskandırdı hem de gözlerini kamaştırdı.

 Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlken Tapar, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık,  Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kursiyerler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükkılıç: Amacımız mesleki yeterlilik kazandırmak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç amaçlarının mesleki yeterlilik kazandıktan sonra kursiyerlerin tekstil ve giyim sektöründe, tekstil atölyelerinde kalifiyeli eleman olarak iş bulmalarını sağlamak olduğunu belirterek;  'Belediye olarak her semtte Meslek Edindirme Kurs Merkezi açarak, bir bakıma hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz' diye konuştu.

En önemli yatırım İnsanlığa yapılan yatırım

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında en önemli yatırımın insanlığa yapılan yatırım olduğuna vurgu yaparak; Mel-Mek sayesinde insanlar pek çok ürünü üretme kabiliyetine sahip oluyorlar. Mel-Mek aynı zamanda sanal alemden gerçek aleme, televizyon bilgisayar gibi camdan ilişkiler yerine candan ilişkiler kurmaya vesile olan bir merkez' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ile beraberindekiler önce Kayseri mutfağı kursiyerleri tarafından hazırlanan ikramlardan tattılar, daha sonra ise 1025 parçadan oluşan sergiyi gezdiler.

14 kurs merkezinde, 69 branşta, 760 kursiyer tarafından hazırlanan ve 1025 parçadan oluşan sergi 01-07 Şubat 2016 tarihleri arasında Melikgazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'nda gezilebilecek.

Haber/Fotoğraf: Ramazan Karakuş

Bakmadan Geçme