Gönüllü kuruluşlar buluştu

Diyanet Vakfı'nın Talas Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya kurum temsilcilerinin yanı sıra Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ve Kayseri İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt ile Diyanet Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Kabdan katıldılar.

Toplantıda Şehit Ömer Halisdemir'in mezarını ve Konya sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret, Kayseri'de Yaşayan Suriyeli sığınmacıların eğitim durumu, Suriyeli sığınmacılar ve şehrimizde yaşayan muhtaçlara kışlık yakacak ve soba temini, sığınmacıların işe yerleştirilmeleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devam eden tutuklama ve yargılamalar gündeme alındı. İl Müftüsü Şahin Güven ve İlahiyat Fakültesi Dekanı temel Yeşilyurt ve Diyanet Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Kapdan da kurumlarının faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Platform başkanı Ahmet Taş ev sahipliği için Diyanet Vakfına, davete icabet eden il Müftüsü Şahin Güven ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Temel Yeşilyurt'a ve Gönüllü Kuruluşların Temsilcilerine teşekkür etti. Müftü Güven ise Gönüllü Kuruluşların çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini Diyanet Vakfının neler yaptığını anlattı ve her anlamda Gönüllü Kuruluşlarla irtibat halinde çalışmaktan memnun olacaklarını bildirdi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Yeşilyurt ise konuşmasında İlahiyat Fakültesinin bugün geldiği nokta ve bünyelerinde yeni açılan Uluslararası İlahiyat Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Davet için teşekkürlerini bildirdi.

Diyanet Yüksek İhtisas Eğitim merkezi Müdürü Abdülkadir Kapdan da yaptığı konuşmada Eğitim merkezi hakkında bilgiler verdi katılımcılara teşekkür etti.

Kahvaltılı aylık toplantının ardından yapılan dua sonrası katılımcılar eğitim merkezi müdürü eşliğinde eğitim merkezini gezerek bilgilendirerek 'hayırlı olsun' dileklerini bildirdiler.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme