GÖNÜLLÜ KURULUŞLARDAN AFRİNE DESTEK

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu üyeleri Afrin'e yönelik 'Zeytindalı' harekatını başarıyla devam ettiren ordumuza destek için bölgeyi ziyaret etti.

15 STK'yı temsilen, 15 kişiden oluşan Kayseri ekibi önce Kilis Valisi ve Belediye Başkanına nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Daha sonra Kilis Valiliği'nin olurunu alarak Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen ekip, Azez Bölgesi ve buraya yakın yerlerdeki konteynır kentlerde incelemelerde bulundular. İncelemeler sırasında camileri, okulları ve İHH'nın Azez'de kurduğu ŞAM Üniversitesi'ni ziyaret ederek bölge halkının durumu hakkında bilgiler alındı.

Ayrıca Azez'de 'zeytindalı' harekatına destek ve ordumuzun zaferi için gönderilen 17 adet kurban, dualar eşliğinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Üniversite, çadır kentler ve camilerin ziyaretinde Kayseri'den gönderilen hediyeler dağıtılarak yetkililer ve çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirildi.
Suriye topraklarında Fırat Kalkanı Bölgesi'nde ki ziyaretlerini tamamlayıp Türkiye'ye dönüşe geçen Kayseri Gönüllü Kuruluşlar ekibi, Öncüpınar Sınır kapısında basın açıklaması yaptı.
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş buradaki açıklamasında ülkemizin bütünlüğü, milletimizin geleceğiyle ilgili her konuda ordunun ve devletin yanında olup duacı olduklarını dile getirdi.

Kurum Haberi








Bakmadan Geçme