Gönül coğrafyamızdan ERUSAM 'a ziyaret

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Medeniyetin Burçları Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Uluslararası Öğrenciler Akademisi faaliyetlerinin yanı sıra atölye çalışmaları ile de devam ediyor. Bu kapsamda 'Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Atölyesi'ne devam eden öğrencilere yönelik, Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERUSAM)'a teknik gezi düzenlendi.

Teknik geziye katılan öğrencilere özellikle 'İngiliz Belgeleri' ve merkezde bulunan arşiv belgeleri ile ilgili bilgiler verildi.  Yine ziyaret sırasında kuruluş hakkında bilgiler veren ERUSAM Müdürü Doç. Dr. Cevdet Kırpık şunları kaydetti:

 

'Gönül coğrafyamızdan gelip Kayseri'de eğitim aldığınız için üniversitemiz, Kayserimiz ve ülkemiz adına çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıca Suriye, Orta Asya, Yemen, Çad, Azerbaycan, Kırım gibi ülkelerden gelen öğrencilerimize yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde ERUSAM'ın desteklerini devam ettireceğimizi her türlü konuda yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum.' şeklinde konuştu.

 

ERUSAM gezisi sırasında burada bulunan İngiliz arşivlerini de inceleyen öğrencilere Arş. Gör. Can Deveci kütüphane ve belgeler hakkında bilgiler verdi. 

 

(Kayseri Gündem)

 

Bakmadan Geçme