GİDEREM VAN'A DOĞRU!

Erciyesspor gidemedi Kayserispor gitti

Geçtiğimiz hafta sonu Kayseri Erciyesspor, maddi imkansızlıklar yüzünden Van Büyükşehir Belediyespor maçı için Van'a gidemezken, bu kez kentimizin bir başka futbol takımı olan Kayserispor Ziraat Türkiye Kupası için bu kente gitti.
Bir dönem Kayserispor ile birlikte Süper Lig'de mücadele eden Kayseri Erciyesspor'un işler acısı durumu herkesi kahrediyor. Süper Lig'den şu an yer aldığı 3. Lig'e kadar hızlı bir düşüş yaşayan Kayseri Erciyesspor'da çöküş devam ediyor. Bin bir zorluğa rağmen ayakta durmaya çalışan mavi-siyahlı kulüp geçen hafta deplasmanda oynaması gereken Van Büyükşehir Belediyespor maçına konaklama ihtiyaçlarını karşılayamayacağı için gidemedi.



Kentin marka değeri olan ve Türkiye'de taraflı tarafsız herkesin sevdiği bir kulüp olan Kayseri Erciyesspor'un bu durumu adeta bir utanç duvarı gibi karşımızda duruyor.
Deplasman masraflarını karşılayacak geliri bulunmadığı için maça çıkamayan mavi-siyahlı kulübü önümüzdeki günlerde daha zor bir dönem bekliyor.
Kayseri Erciyesspor, Van Büyükşehir Belediyespor maçı için deplasmana gidemezken, kentimizin Süper Lig'deki tek takımı olan Kayserispor'da Ziraat Türkiye Kupası 3. Kademesinde bugün Van temsilcisiyle karşılaşacak.




Mustafa Yalçın'ın açıklaması
Bu durum bazı kesimler tarafından Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın Kayserili olması dolayısıyla bazı eleştirilere neden oldu.
Görüştüğümüz Genel Sekreter Yalçın ise , Kayseri Erciyesspor'a telefonla ulaştıklarını ancak mavi-siyahlı kulüpten maça gelmeyecekleri yönünde cevap aldıklarını anlattı.



Kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Yalçın; 'Kayseri Erciyesspor da, Kayserispor da bizim değerlerimiz…. Her ikisine de elimizden geldiği kadar destek vermemiz lazım. Bunun için de üzerimize düşen bir şey olduğu sürece yapmaya hazırız. Erciyesspor'un içerisinde bulunduğu durum herkes gibi bizleri de üzüyor. İnşallah bir an önce hak ettiği yere gelir. Bugün Kayserispor'u ağırlayacağız. Dostça bir mücadeleye sahne olacağına inanıyorum. Ev sahibi olarak en iyi şekilde ağırlayacağız. Ben kendilerini havaalanında karşılayıp maçı onlarla birlikte izleyeceğim.' şeklinde konuştu.
Haber: Ramazan KARAKUŞ



Bakmadan Geçme