Genç mühendisler beton kanoyu yüzdürdü

Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri çimentosuz atık malzemelerden beton kano yaptı. Öğrenciler kanoyu üniversite içerisinde bulunan gölet içerisinde test ettiler.

Takım kaptanlığını Ramazan Sarıkaya'nın yaptığı projede Abdullah Şahin, Sueda Mutlu, Fuat Çağlar, ve Mine Şimşek isimli öğrencilerin danışmanlığını ise Arş. Gör. Serhan İlkentapar ve Arş. Gör. Uğur Durak yürüttü.


Proje hakkında bilgi veren Arş. Gör. Serhan İlkentapar, '21 Mayıs'ta İstanbul Teknik Üniversitesinde yapılacak Beton Kano Yarışması için öğrencilerimiz çimentosuz atık malzemelerden imal edilen Beton Kano yaptılar. Yarışma betondan kanonun yapılması ve batmadan 4 kişi ile birlikte yüzdürülebilmesi açısından önem kazanırken, Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri buna ilaveten demir çelik tesislerinde demir üretimi esnasında ortaya çıkan yüksek fırın cürufum atığı ile beton kanoyu imal ettiler.



Bununla birlikte çimentosuz betonu yaparken hafif beton olması için atık EPS kullandılar. Burada hem betonun kullanım alanlarının ne kadar geniş olabileceğine dikkat çekmek isterken hem de çimento üretiminde açığa çıkan CO2 salınımının çimentosuz beton kullanarak azaltılabileceğine vurgu yapmaktadırlar. Bu sayede çevreci, sürdürülebilir, yenilikçi tasarımlarıyla 21 Mayısta İstanbul Teknik Üniversitesinde yapılacak Beton Kano Yarışmasına hazırlar.' ifadelerini kullandı.


Projeye Korel İnşaat, Aykimtaş, Tkn Yapı ve İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi sponsor olarak destek verdiler.
Haber/Fotoğraf: Metin Yiğit

Bakmadan Geçme