GELİŞME VAR AMA YETERLİ DEĞİL

Bir birini karşıdan gören iki farklı şantiyede objektiflere yansıyan kareler iş güvenliği alanında gelişme var ama yeterli değil dedirtti.

Yaşanan üzücü iş kazaları nedeniyle birçok işçimiz hayatını kaybetmiş ve iş güvenliği konusu günlerce komotunu meşgul etmişti. Melikgazi ilçesi İldem mahallesinde objektiflere yansıyan iki zıt kare ise konuyla ilgili gelişme var ama yeterli değil yorumlarının yapılmasına neden oldu.

 Son yıllarda artan iş kazaları ve sonucundaki ölümler nedeniyle bazı yasalarda değişikliğe gidildi. Yapılan yeni düzenlemem ve bilinçlendirme kampanyaları geçte olsa meyvelerini vermeye başladı. Üzücü kazalar sonrası ülke gündemini olduğu gibi ilimiz kamuoyunu da hayli meşgul eden, iş ve işçi güvenliği konusunda atılan adımlar sonuç vermeye başladı. Melikgazi ilçesi İldem mahallesinde bir birine karşıdan gören iki şantiye alanından objektiflere yansıyan kareler konuyla ilgili gelişme ve bilinçlenmenin olduğu ancak yeterli düzeye ulaşmadığı yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Bir alışveriş merkezi inşaatı için temel atma çalışmaları yapan onlarca işçi kafalarında baret üzerlerinde fosforlu yelekleri ile zeminde çalışma yaparken, bu şantiyenin hemen karşısında yer alan ve muhtemelen bir kamu kurumu binası olduğu tahmin edilen şantiyede çalışan işçilerse o bildik görüntüleri ile ölüme meydan okudu. Ne baret, ne yelek nede, bir güvenlik kemeri olan işçiler kalaslar üzerinde bir cambaz edası ile seken işçiler ölümle yaşam arasında, umursamaz tavırlarla çalışmaya devam ettiler. 

HABER MERKEZİ  

Bakmadan Geçme