Gazeteci Yazar Öztürk Yeni Ortadoğu düzenini anlattı

Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk, Osmanlı ile Mısır ne zaman ittifak etse Osmanlı'nın Batı'ya doğru çok güçlendiğini anımsatarak, O nedenle Batı'nın her zaman İran ve Mısır'ın Osmanlı ile kavga etmesini sağlamaya çalıştığını kaydetti.

Bir dizi programlar için şehrimize gelen Gazeteci Yazar Kemal Öztürk, Erciyes Üniversitesi Çağrı Kulübü tarafından organize edilen 'Yeni Ortadoğu ve Yeni Medya Düzeni' konulu konferansa katıldı.
İletişim Fakültesi'nde gerçekleştirilen programda öğrencilerle bir araya gelen Kemal Öztürk, İstanbul, Mısır, Hicaz ve İran'ın tüm tarih boyunca birbiriyle denge unsuru olduğunu söyledi.
Öztürk, Mısır'da Kavalalı Mehmet Ali Paşa, İran'da Şah İsmail, Hicaz bölgesinde de Vahhabilik'in Osmanlı'ya çeşitli dönemlerde savaş açtığını, ayrılık oluşturduğunu belirterek, 'Hep gücünü zayıflatmıştır. Neden, çünkü bu masanın düz durmasını, bu masanın üzerine bir şey inşa edilmesini engellemek için. Bugün de durum aynıdır, hiçbir şey değişmemiştir.' diye konuştu.
Libya ve Lübnan'ın ikiye bölündüğünü, Tunus'taki iktidarın geriye çekildiğini, Fas'ta adı Adalet ve Kalkınma olan partinin iktidardan çekildiğini, Cezayir'de örtülü bir askeri operasyon yapıldığını, Suriye ve Irak'ın üçe bölündüğünü, felç durumda bırakıldığına işaret eden Öztürk, şunları söyledi:
'O zaman merkezi Amerika'da bulunan adına 'Atlantik Paktı' ya da 'küreselciler' denen bu güçlerin aslında başka bir planının olduğu anlaşılmış oldu. Yani onlar için yeni Ortadoğu düzeni, kaostan ve çatışmadan başka bir şey değildi. Mesela yeni devletler kurmadılar, mevcut devletleri 4'e, 5'e böldüler. Masamızın bütün ayakları kırıldı, tek geride kalan ayak, Türkiye'ydi. Bu ayağı da kırmak için önce Gezi, ardından PKK, 17-25 Aralık, MİT operasyonu ve 15 Temmuz darbe girişimi yapıldı. 15 Temmuz'a geliş sürecimiz bu şekildedir.'
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme