'Fetullah' adını değiştirdi

Kayseri'de yaşayan inşaat işçisi 20 yaşındaki Fetullah Doruk, ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu. 15 Temmuz olaylarından etkilenen gencin ön ismi mahkeme kararıyla değiştirilerek Veysel oldu. Yeni ismiyle askere gitmeye hazırlanan Veysel Doruk, FETÖ olaylarından dolayı Fetullah isminin kendisinde 'vatan haini' çağrışımı yarattığı için adını değiştirdiğini söyledi.

'Fetullah' ismiyle askere gitmek istemedi
İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalışan Fetullah Doruk, 15 Temmuz olaylarında Çekmeköy Meydanında demokrasi nöbetleri tuttuğunu anlattı. Akrabasının düğününe gitmek için Sabiha Gökçen Havaalanına giden genç vatansever amcasının hava meydanında adını 'yüksek sesle çağırmasıyla' adeta kendisini vatan haini gibi görmesinden dolayı isim değişikliğine gitmeye karar verdi. Fetullah Doruk, '15 Temmuz olaylarından bir hafta sonra uçak ile Kayseri'ye dönüyorduk. Havaalanında amcam yüksek sesle adımı söyleyerek bana seslendi. O anda herkes bana bakıyordu. FETÖ'nün yaptığı olaylardan etkilenmiştim. O anda kendimi bir vatan haini gibi hissettim. Herkesin bana hain gözüyle baktığını düşündüm. Kayseri'ye gelir gelmez babama adımı değiştirmek istediğimi söyledim. Ailem de bana bu düşüncem de destek oldu. Mahkemeye başvurdum ve adımı değiştirdim. Allah'ın izniyle birkaç gün sonra askere gideceğim. Fetullah ismiyle askere gitmek istemedim 'dedi.

İsim değişikliğine aile desteği
Fetullah Doruk Kayseri Adliyesi 1. Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe yazarak ön adını değiştirmek istediğini gerekçesiyle bildirdi. Mahkeme genç vatanseverin bu isteğini haklı görerek, davayı kabul etti. Fetullah Doruk'un ön adı mahkeme kararı ile değiştirilerek Veysel ismini aldı. Vatani görevini yapmak için kışlaya gidecek olan Veysel Doruk, yeni ismi ile vatani görevini yerine getirecek.
Baba Kadir Doruk, ismini değiştirmesinde oğluna tam destek verdiğini dile getirdi. Oğluna babasının ismini verdiğini belirten Kadir Doruk, 'Yeni adıyla oğlum Veysel'e doğduğunda babamın ismi olan Fetullah adını koymuştuk. Anadolu'da bu kültür yaygındır. Babalarımızın ismini erkek çocuklarımıza koyarız. Bu günlere geleceğimizi bilemezdik. Bu güne kadar adından rahatsız olmayan oğlum, FETÖ olaylarından etkilenerek bu ismi istemedi. Kendisine hak verdim ve değiştirmesine destek oldum' şeklinde konuştu.
Haber ve foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme