FETÖ küresel güçlerin aparatı

TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı, FETÖ'nün uluslararası küresel güçlerin aparatı olduğunu belirterek, 'Türkiye'yi parçalamak adına bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Ne olursa olsun mücadelemiz sonuna kadar sürecek. ' dedi.

Sivil Dayanışma Platformu Kayseri Temsilciliği tarafından '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Yeni Türkiye'nin İnşası' konulu bir panel düzenlendi.
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mehmet Uçum, Ahmet Selim Köroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, STK temsilcileri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Hüzünlü kısa film
Panelin başlamasından önce davetlilere Erciyes Üniversitesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz kısa filmi izlettirildi. Darbe girişimi gecesinin kahraman şehidi Ömer Halis Demir'in görüntüsü salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.
Daha sonra kürsüye gelen Sivil Dayanışma Platformu İl Temsilcisi Mustafa Özkan kısa bir konuşma yaparak böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Adaletten taviz vermedik
Erciyes Üniversitesi Rektörü Dr. Muhammet Güven ise darbe girişimi sonrasında yaşanan açığa almalarla ilgili yaptığı konuşmasında hiç kimsenin mağdur olmaması için titiz bir çalışma yaptıklarını dile getirerek, 'Bir kişinin dahi haksızlığa uğramaması için özen gösterilmiştir. Adalet ilkesinden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. ERÜ dik durdu, bundan sonra da dik durmaya devam edecek' dedi.
Ardından moderatörlüğünü TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın yaptığı panele geçildi.
TBMM Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, FETÖ'nün uluslararası küresel güçlerin bir aparatı olduğunu dile getirerek, '15-16 Temmuz'u hepimiz yaşadık. FETÖ bir terör örgütüdür, haindir. FETÖ paralel devlet yapılandırmasını hissetmeden genişlemiştir. 15 Temmuz'dan sonra kapatılan kurumlara baktığımızda hayatımızın her alanına nasıl yerleştikleri malumdur. FETÖ sadece ordumuz içerisinde çöreklenmiş olan birkaç faşist ve gerici ordu mensubunun kalkıştığı bir hareket olarak söylenemez. FETÖ uluslararası küresel güçlerin aparatıdır. Türkiye'yi parçalamak adına bir darbe girişiminde bulunmuştur. FETÖ ile mücadelemiz sürecektir.' ifadelerini kullandı.

Darbe girişimini durduran başka bir halk yok
Panelde bir konuşma yapan PODEM Başkanı Can Paker, 15 Temmuz'un dünyada eşi olmayan bir hadise olduğunu belirterek, 'Dünya tarihinde askeri bir darbe kalkışmasını halkın durdurduğu olmamıştır. 15 Temmuz ileriye dönük hadiselerin yaşandığı bir dönüm noktasıdır. Türkiye'de Cumhuriyetin kurulduğundan egemenlik bazı organlara kalmıştır. Bunlar ordudur, emniyettir, MİT'tir. FETÖ Türkiye'ye kurumların etkisi ile gelmiştir. Türkiye artık bir köylü toplumu değil, şehirli toplumudur. Bunu 15 Temmuz'da bütün açıklığı ile görüyoruz. Türkiye'de 3 tane darbe girişimi olmuştur ama hiçbirinde insanlar tankın üzerine çıkmamıştır. Mesele sosyolojik değişimdir.' diye konuştu.

'15 Temmuz da sokağa inen herkes Gazi'dir'
AK Parti MKYK Üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Ogan ise '15 Temmuz'da sokağa çıkanlar bana göre gazi niteliğindedir. Türkiye'yi 15 Temmuz'da bir bataklığa sağlanmaktan kurtaran Tayyip Erdoğan'dır. Bu ruhu taşıyan gençlikten bizim alacağımız çok şey var.' dedi.
15-16 Temmuz milli hak devrimi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu da o gece yaşadıklarını şöyle anlattı: '15-16 Temmuz'u milli hak devrimi olarak tanımlıyoruz. Bu devrimde emeği geçen herkesi selamlıyoruz. Eski Türkiye 15 Temmuz da saat 10 civarında Boğaziçi köprüsü kapandığında bitti. Sayın Cumhurbaşkanımız bir televizyon kanalında vatandaşları sokaklara, meydanlara ve havalimanlarına davet ettiğinde yeni Türkiye kurulmaya başlandı. Havaalanına gittiğimizde on binlerce insan vardı ve çoğunu ilk defa gördüm. Pijamasıyla, terliğiyle ve namaz kıyafetiyle gördüm. İşte o zaman yeni Türkiye kuruluyordu. Biz buradayken beni kızım aradı ve 'Baba, yukarıda bir helikopter var' dedi. Biz bunun üzerine helikopterin dost mu düşman mı olduğunu anlamak için kuleyle irtibata geçtik. Kuleden bize, 'Efendim, 2 defa anons ettik ama cevap gelmedi. Bu helikopterin geçmiş 6 ay içerisinde FETÖ mensuplarının orduya aldırdığı ve dakikada 5 bin kurşun sıkabilen bir helikopter olduğunu öğrendik. Yeni Türkiye'yi bu direniş meydanları kuracak. Bu süreçte bürokrasiden ve yargıdan ciddi bir tasfiye yapıldı. Buralar liyakat esasına göre yeniden dizayn edilecek.'

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme