FETÖ inkrcılarına 'sıpa'lı gönderme

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız kişisel sosyal medya hesabından FETÖ inkarcıları hakkında ilginç bir paylaşımda bulundu. Yıldız, darbe girişimi gecesinden sonra FETÖ'ye bağlılıklarını inkar ederek kurtulmayı düşünen örgüt üyelerine 'kuzu yerine sıpa keserek yiyen' bir grubun hikayesini fıkra şeklinde anlatarak gönderme yaptı.

 Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, darbe girişimine karşı dik duruşunu ilk günden beri ortaya koyan isimlerden biri… Sosyal paylaşım sitesi Facebook'dan Kemal Soylu isimli vatandaştan alıntı yaparak yayınladığı paylaşımında Konya'da geçtiği rivayet edilen bir hikaye ile gönderme yaptı. Taner Yıldız'ın paylaşımı şu şekilde:

'Konya'da bilinen bir hikaye vardır. Bilenler bilir.
Bilmeyenler için de kısaca özetleyelim.
'Ağalar gece karanlıkta 'kuzu' diye eşek sıpasını kesip yemişler. Sabah olunca bakmışlar yedikleri kuzu değil, eşeğin yavrusu.. O demiş 'ben yemedim', bu demiş 'ben yemedim' Soruyu soran muhterem 'Ulan sen yemedi, o yemedi de, koskoca sıpayı kim yedi ya?' demiş.
Şimdi herkes 'Valla ben FETÖ'cü değilim, billahi ben FETÖ'cü değilim' diyen diyene. Sen değil de, o değil de, Konya'da 30 bine yakın Zaman Gazetesini okuyan ben miyim? 
O dönemler iş yerlerinizde Zaman Gazetesi'ni sergilemek ayrıcalık sayılırdı. 
Şimdi biraz delikanlı olun. İnkr edeceğinize en azından kandırıldığınızı söyleyin'

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme