ESNAFLIKTAN GELEN KAYSERİ, ÇEVRENİN BAŞKENTİ OLDU

Esnaf Odaları Başkanları ile Ahilik Haftası kutlamalarının tertip heyetinde yer alan yetkililer Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ettiler. Başkan Özhaseki ziyarette esnaflığın çok derin bir kültür olduğunu ve Kayseri'nin de bölgesinde adeta bir başkent niteliğinde olduğunu söyledi


Esnaf Odaları Başkanları ile Ahilik Haftası kutlamalarının tertip heyetinde yer alan yetkililer Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ettiler. Başkan Özhaseki ziyarette esnaflığın çok derin bir kültür olduğunu ve Kayseri'nin de bölgesinde adeta bir başkent niteliğinde olduğunu söyledi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki esnaf odaları başkanlarını tek tek ellerini sıkarak karşıladı. Ahilik haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan Ahi Evran'ın sanatkar yönünün ortaya çıktığını; ancak dini ve milli yönlerinin de bulunduğunu söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başta Ahi Evran Müzesinin yapılması, seyyarların kaldırılması gibi hizmetlerle esnafların takdirini kazandığını belirten Alan, 'Biz yapılanları çabuk unutuyoruz. Seyyarların kaldırılmış olması da bunlardan biri. Şehir gerçekten çok güzelleşti. Allah sizden razı olsun' dedi.
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan daha sonra Başkan Mehmet Özhaseki'ye Ahi Evran'ın bir heykelini hediye etti.
'KAYSERİ ÇEVRENİN BAŞKENTİ OLDU'
'Ne bu dünyaya gelmek, ne de gitmek elimizde. Aslolan bu dünyada iyi işler yapmak' diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise bu dünyada önemli olanın insanların duasını ve o dualarla da Allah'ın rızasını almak olduğunu söyledi. Son yıllarda çok hızlı bir gelişim ve değişimin olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, 'Ortada bir pasta var. Önemli olan bu pastayı büyütmek, daraltmak değil. Pasta küçük olursa hepimizi etkiliyor. Kayseri çevrenin başkenti gibi oldu. Ticaret yapmak isteyen geliyor, hastası varsa buradaki hastanelere getiriyor, çocuğu okuyacaksa burada dört üniversite var birisine veriyor, maç seyredecekse her hafta süper lig maçı var buraya geliyor. Etrafımızdaki onlarca ilçe ve il Kayseri'ye geliyor. Kayseri'yi bu hale hepimiz getirdik Allah'a şükür. Bir gayretle bu seviyeye geldi. Burada hareket ve bereket olursa hepimiz istifade ederiz. Şükür Kayseri'de işler iyiye gidiyor. Burada önemli işlerden birisi de kendi aramızdaki dirliğimiz birliğimiz' dedi.
'ESNAFLIK BASİT BİR SÖZCÜK DEĞİL'
Esnaflık tek bir sözcükten ibaret olmadığını ve derinlemesine çok önemli bir kültür olduğunu belirten Başkan Özhaseki, 'Arayı bulmak bile bir esnaflık kültürüdür. Fiyatta arayı bulursun, iki adamın arasını bulursun. Arayı bulmak önemli bir şeydir. Nizahı sevmez Kayseri. Ağlamayı da sevmez Kayserili. Siftah edemese bile 'Elhamdülillah Şükür' der. Ayrı bir kültürdür bu' diye konuştu. Başkan Özhaseki sözlerini 'Allah bu kültürü elimizden almasın' sözleriyle tamamladı.

Bakmadan Geçme