Esder Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık:

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık dün biten Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda alınan kararların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.Erçalık, yaptığı genel değerlendirmede, 'Şura'da...

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık dün biten Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda alınan kararların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Erçalık, yaptığı genel değerlendirmede, 'Şura'da alınan kararlar bir an evvel hayata geçirilmeli. Çünkü esnafımız her geçen gün kan kaybediyor. Bu süreçte herkes elini taşın altına koymalı, ülkemizin can damarı olan esnafımızı el birliğiyle ayakta tutmaya çalışmalıyız' dedi.

Başkan Erçalık, 5 başlık altında gerçekleşen Şura'da ESDER olarak 3 komisyonda yer aldıklarını belirterek, 'Mesleki eğitim, İnovasyon ve Mevzuat komisyonlarında ESDER'in görüşleri ve çözüm önerileri sonuç raporunda ilk sırada yer almıştır ve icraatlara başlanması noktasında büyük önem taşımaktadır. Sorunlar ve öneriler Esnaf ve sanatkarımıza yeni yol haritası belirlenmesi ve ağır işleyen mevzuatı değişen piyasa koşullarına uygun hareket edebilecek bir noktaya taşıyacaktır. Her geçen gün kar gibi eriyen esnafımıza ilaç olacak nitelikte kararlar olduğu inancındayız, ancak kararların sıcağı sıcağına uygulanması için tez zamanda çalışmalara başlanmalıdır' diye konuştu

Erçalık açıklamasının devamında uzun süredir yürürlüğe girmeyi bekleyen 'Perakende Yasası'nın 2015'e kalmaması gerektiğinin altını çizdi. 'Perakende Yasası esnafımızı büyük umutla hala beklemektedir. 10 yıl önce 3 milyonu aşan esnaf sayısı bugün itibariyle 1.5 milyona kadar inmiştir. AVM'ler bu durumun baş aktörüdür. Şöyleki işletmeler açılışında standardı bulunmayan karmaşık işlemlerle, haksız rekabet ve markalaşmada çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. Bu sıkıntılar ile esnaf ve sanatkrımız adil olmayan ticari uygulamalar yaşıyor. Bu süreç, perakende sektöründeki esnafımız ile diğer işletmeler için pazar kaybı ve piyasada tutunma sorunlarını da beraberinde getiriyor. Düzenlemenin rekabetin önünü açacağını ve de tüketiciye ucuz ve kaliteli hizmet verme imkanı tanınacaktır. Böylelikle esnaf ve sanatkarımız Ahilik geleneğine göre piyasaya yeniden dahil olacaktır' ifadesinde bulundu.

Bakmadan Geçme