'ERVA spor okullarında spor dışında değerler eğitimi de veriliyor'
KAYDEM Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Balaban ve Ali Osman Erdem Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında 'Geleceğe Mektuplar' programına katılarak moderatör Ahmet Avanlıer'in sorularını yanıtladı. KAYDEM Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Balaban, ''ERVA spor okullarında spor dışında değerler eğitimi de veriliyor' dedi.
ERVA spor okullarında spor dışında adab-ı muaşeret, sosyal destek, sağlıklı yaşam ve tarih bilinci gibi derslerde olduğunu belirten KAYDEM Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Balaban, “Gönüllü hocalarımız eğitimlerini veriyorlar. Değerler eğitimini İl Müftülüğümüzden uzman, manevi danışman ve vaiz arkadaşlar geliyorlar. Adab-ı muaşeret, eğitimlerine gönüllü öğretmenlerimiz geliyorlar. Sosyal destek eğitimine milli eğitimdeki AR-GE'den rehberlik araştırma hocalarımız geliyorlar. Tarih bilincine yine aynı şekilde okuldan milli eğitimden öğretmenlerimiz geliyorlar. Sağlıklı beslenme ve yaşam eğitimine de İl Sağlık'tan hocalarımız gelerek belirli konularda gençlerimizi şuurlandırıyorlar. En son ekolojik okur-yazarlıkla alakalı İl Tarımdan arkadaşlar geldi su israfı ve tabiatı tanıma, doğayı tanıma, doğru okuma alanlarında uzman arkadaşlar gönüllü olarak bu eğitimleri veriyorlar” dedi.
ERVA okullarında spor dışında adab-ı muaşeret, sosyal destek, sağlıklı yaşam ve tarih bilinci gibi derslerde olduğunu belirten KAYDEM Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Balaban, “Bizim sporlarımız okul dışında hafta içi saat 15.00 ile 19.00 aralığında hafta sonlarında 10:00'dan, 18:00'ya şeklinde eğitimlerimiz oluyor. Buradaki spor okullarındaki eğitim yani buradaki eğitimimiz, gönüllü hocalarımız yani hafta sonu ben yoruldum deniyor. Hepsi giderek eğitimlerini veriyorlar. Değerler eğitimini İl Müftülüğümüzden uzman, manevi danışman ve vaiz arkadaşlar geliyorlar. Adab-ı muaşeret, nezaket eğitimlerine gönüllü öğretmenlerimiz geliyorlar. Sosyal destek eğitimine milli eğitimdeki AR-GE'den rehberlik araştırma hocalarımız geliyorlar. Tarih bilincine yine aynı şekilde okuldan milli eğitimden öğretmenlerimiz geliyorlar. Sağlıklı yaşam günümüzde çok önemli GDO'lu ve paket gıda çocuklarımızı etkiliyor. Sağlıklı beslenme ve yaşam eğitimine de İl Sağlık'tan hocalarımız gelerek belirli konularda gençlerimizi şuurlandırıyorlar. En son ekolojik okur-yazarlıkla alakalı İl Tarımdan arkadaşlar geldi su israfı ve tabiatı tanıma, doğayı tanıma, doğru okuma alanlarında uzman arkadaşlar gönüllü olarak bu eğitimleri veriyorlar” ifadelerini kullandı.
ERVA okullarında her ay 1 konu başlığı altında verilen değerler eğitiminin 100 okulda devam ettiğini belirten KAYDEM Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Balaban “KAYDEM merkezimizde çok çeşitli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi ERVA Değerler Eğitimi Projesi bu kök değerlerimiz her ay bir konu başlığı üzerinde 100 okulumuzda devam ediyor” dedi.
KAYDEM Yönetim Kurulu üyesi Ali Osman Erdem ve KAYDEM Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Balaban Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Geleceğe Mektuplar' programına katılarak moderatör Ahmet Avanlıer'in sorularını yanıtladı. ERVA okullarında her ay 1 konu başlığı altında verilen değerler eğitiminin 100 okulda devam ettiğini belirten KAYDEM Yönetim Kurulu üyesi Ali Osman Erdem, “Çocukların, gençlerin eğitimi dendiği zaman hemen aile ve okul akla geliyor. Aslında altını çizdiğimiz husus herkesin ve her kurumun, hepimizin bu sorumluluğu almamız gereken bir alan olduğu. O yüzden diğer projelerden bu projenin farkını ortaya koyan şeyde bu olsa gerek. Valimizin tensipleriyle bütün kurum ve kuruluşlar harekete geçirilerek böyle eş zamanlı ve ahenkli bir çalışmayla gençlerimize dokunmayı hedefleyen bir çalışma. KAYDEM merkezimizde çok çeşitli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi ERVA Değerler Eğitimi Projesi bu kök değerlerimiz her ay bir konu başlığı üzerinde 100 okulumuzda devam ediyor” şeklinde konuştu.
KAYDEM Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Balaban ise değerler eğitiminin pedagojik anlamda emek verilmiş bir proje olduğunu belirterek “Normalde eğitim öğretim 8 ay. Eylül ayında çok ders işlenmiyor, ikincisi yarı yıl tatili Ocak ayı, Şubat ayı gibi onları dikkate aldık. Dolayısıyla hem öğretmenimiz, hem öğrencimiz sıkıntıya girmesin her ayın sağlam ve hızlı bir şekilde teması işlensin. Her ay bir değerimiz şeklinde; Ekim ayında saygı, Kasım ayında edep, Aralık ayında merhamet, Mart ayında vatanseverlik, Nisan ayında vefa ve Mayıs ayında adalet. Burada hangi ayda hangi değer daha kabul görür bunada dikkat ettik. Örneğin Çanakkale mevzu bahis olunca o işlensin dedik. Onun dışında merhamet aralık ayında yoksullar, yetimler ya da hayvanlar merhamete muhtaç diye. Pedagojik anlamda gerçekten emek vererek hazırlanmış bir proje” dedi.