ERÜ niceliği azaltıp niteliği artıracak

Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muhammed Güven, gazetecilerle üniversitedeki gelişmeler hakkında sohbet etti. İlçelerdeki fakülte binalarının faaliyete geçeceğini belirten Rektör Güven, öğrenci sayısı olarak küçülmeye gideceklerini, boş olan bölümlere öğrenci alımına başlayacaklarını söyledi.

 ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, 'Şu an için yeni bir fakülte gündemimizde yok. Zaten yeterince büyük olduğumuzu düşünüyoruz. Hatta bundan sonra küçülme de söz konusu olabilir.' dedi. 


Güven, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Rektör Güven, her dönemde basın mensupları ile iyi ilişkiler kurduklarını söyledi. Güven, ' Kayseri basını ile her daim ilişkilerimiz iyi oldu. Üniversitemizin gelişmesi ve tanıtılması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu ilişkilerimizin devam etmesi, üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemize olan katkıları birlikte yapmak, bunları bütün ülkeye duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Son yıllarda olduğu gibi bundan sonrada kapılarımız her zaman basın mensuplarına açık olacak. Yaptığımız icraatları ve faaliyetleri ve organizasyonlarımızı biz basına açık olarak yapmaya çalışıyoruz. Bunlara basın mensupları gerekli katkıları sağlıyorlar. Bundan sonrada böyle olacak' dedi.

İlçelerde eğitim binaları hazır

         Erciyes Üniversitesine yeni fakülteler katmayacaklarını belirten Güven, 'Daha önceki dönemlerde sözü verilmiş ve binaları yapılmış meslek yüksek okulları var. Onlarla ilgili çalışmalarımız var. En son YÖK'ten Pınarbaşı Meslek Yüksek Okulu ile ilgili izin geldi. Şimdi onun çalışmalarını yapıyoruz. Bu yıl yetişmez ama önümüzdeki yıl orada öğrenci alımı olabilir. Bünyan'da yeni bina yapım işi resmi evraklar üzerinde vardı. Bünyan'da inceleme yapılarak gerekli çalışmaları tamamlayacağız.  Yahyalı ilçesinde eğitim binası tamamlandı. Önceki planların haricinde yeni bir fakülte gündemimizde yok. Ancak bazı meslek yüksekokullarını birleştirerek bir fakülte oluşturabiliriz' diye konuştu.

Öğrenci sayısında küçülmeye gitmeliyiz

         Öğrenci sayısında düzenleme yapacaklarının işaretlerini veren Güven, ' Yeterince büyük olduğumuzu düşünüyoruz. Hatta bundan sonra küçülme de söz konusu olabilir. Fakülteler içerisinde ihtiyaç olan bölümleri açıyoruz. Açılmış ama bugüne kadar öğrenci almadığımız bölümlere öğrenci alımı söz konusu olabilir. En son yönetim kurulundan karar çıkmıştı ve YÖK'e yazı yazıldı. Astronomi bölümümüz var ancak öğrenci yoktu. Astronomi bölümüne öğrenci alımına başlayacağız' şeklinde konuştu.

Güven,'3 aydır Tıp fakültesine uğrayamadım'

         Daha önce Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini yapan ve son seçimler sonrası Rektör olan Muhammed Güven,' Rektör olarak göreve başladığımdan bu yana Tıp Fakültesine gidemedim. 3 ay sonra öğle yemeğinde vakit bularak arkadaşlarla bir araya gelebildik. Üniversite hastanemiz, ülkedeki en donanımlı hastanelerden bir tanesidir. Poliklinik sayısı 2 binden 5 bine çıkarıldı. 1400 yatak kapasitesi var. Yoğun bakım hastaları için yatak kapasitesi 250 ye artırıldı. Hastanemizde 3 MR cihazımız var fakat yine de sıralar oluşabiliyor' açıklamasında bulundu.


         Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ 'Hocamızı daha önce dekan olarak burada ağırlamıştık. Bugün ise Rektör olarak misafir ediyoruz. O dönemle bu dönem arasında da bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Çünkü o zamanda da gazeteciler olarak iyi ilişkiler içerisindeydik. Bundan sonrada ilişkilerimizin artacağını düşünüyorum. En azından tanıdığımız hocamızın Rektör olması, bu süreci bizim için kolaylaştıracaktır' dedi.

(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme