Erdoğan'ın sırrı aldığı dualarda

İŞİN SIRRI: "Türkiye'nin başkentinde bir adam siyaset yapıyor, ülkenin öbür ucundaki insanlar onun muvaffak olması için dua ediyor. İşte Cumhurbaşkanımızın sırrı budur!"

 USTAMIZ BELLİ: 'Örnek aldığımız kişi, ustamız ortada. Siyasi mirasını yükleneceğimiz birini arıyorsak, Cenab-ı Allah bize böyle bir nimet vermiş. Göreceğiz, bakacağız, buna göre kendimizi yeniden şekillendireceğiz.'

 

AK Parti MKYK üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan, 'Türkiye'nin başkentinde bir adam siyaset yapıyor, ülkenin öbür ucundaki insanlar onun muvaffak olması için dua ediyor. İşte Cumhurbaşkanımızın sırrı budur.' dedi.

Oğan, kentteki bir restoranda gerçekleştirdiği ve aralarında KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Oğuz Memiş, Anadolu Sağlık Turizmi Derneği Başkanı İlhan Karacalar, Talas eski Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım ile çok sayıda davetlinin katıldığı kahvaltılı sohbetinde, insanın hüsrana düşmeye müsait bir yapısı olduğunu, bu nedenle dost ortamlarında birbirlerini uyarmaları gerektiğini belirtti.

Etnik köken ve din ayrımı yapmadan tüm insanlara faydalı olmayı hedeflediklerini bildiren Oğan, 'Bunu hedeflediğinizde Allah yolunuzu açar. Tecrübelerime göre, her şey boş. İnsanın belirli bir ömrü var, işin esasını bu süre içinde kaçırmamalıyız. Biri milletvekili, öbürü bakan, biri belediye başkanı olacak. Dünya işleri yürüyecek. Rusya ile görüşülecek, İsrail, ABD ile anlaşılacak, AB ile pazarlık yapılacak. Bunların hepsi teferruat.' diye konuştu.

'İşin özü, insanlara faydalı olabilmek…'

İşin esasını 'diğer insanlara etnik köken ayrımı yapmadan faydalı olmak' diye vurgulayan Oğan 'Asr' suresinden yola çıkarak şu ifadeleri kullandı:

'İnsanın hüsrana düşmeye müsait bir yapısı var. Bu yüzden birbirimizi böyle dost sohbetlerde uyaracağız. İşin esası biri milletvekili olacak, öbürü bakan olacak, biri belediye başkanı olacak. Dünya işleri yürüyecek, Rusya ile görüşülecek, İsrail ile anlaşılacak, ABD ile anlaşılacak, AB ile pazarlık yapılacak. Bunların hepsi teferruat. Bu işleri yaparken esas neydi. Bir insan için işin esası diğer insanlara, gayri müslim, etnik köken ayrımı yapmadan faydalı olmaktır. Bunu hedeflendiğiniz zaman Allah da sizin yolunuzu açar. edindiğimiz tecrübe her şey boş, insanın bir ömrü var. işin esasını kaçırmayalım. O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler' bu dize için kitap yazılır. Yani o balıklar denizin içindedir ama denizden haberleri yoktur, kerametin kendinde olduğunu zannederler. Kerametin, işin sahibi var.'

Ustamız belli

Oğan konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da şu yorumlarda bulundu;

'Örnek aldığımız kişi, ustamız ortada. Siyasi mirasını yükleneceğimiz birini arıyorsak, Cenab-ı Allah bize böyle bir nimet vermiş. Göreceğiz, bakacağız, buna göre kendimizi yeniden şekillendireceğiz. Türkiye'nin başkentinde bir adam siyaset yapıyor, ülkenin öbür ucundaki insanlar onun muvaffak olması için dua ediyor. İşte Cumhurbaşkanımızın sırrı budur.'

Siyasi değil dostça sohbet

Sohbetin siyasi bir amacının olmadığını sadece MKYK üyesi seçilmesinden dolayı kendisini tebrik eden dostlarla bayramlaşma vesilesiyle buluşmak olduğunu vurgulayan Oğan ayet ve hadislerle süslediği mistik bir konuşma yaptı. Oğan, sohbetinin ardından yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Oğan'ın ardından Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da konuştu.

(Kayseri Gündem)

 

 

 

 

 

Yorumlar 1
yakup 11 Temmuz 2016 19:27

Dua edinde su islam alemini kurtarin!

Bakmadan Geçme